Forskningsrådet

CERN inviterer norsk presse på besøk

Del

15. - 16. oktober 2019 (reise ned 14. oktober) tilbyr CERN norske journalister besøk til CERNs største akselerator som ligger i en 27 km lang tunnel 100 meter under bakken. Journalistene som deltar vil få mulighet til å snakke med norske forskere som bruker CERN og med nordmenn som jobber der.

Foto: CERN
Foto: CERN

CERN like utenfor Genève er et av verdens største forskningssentre. Her studerer forskere fra hele verden de mest grunnleggende sammenhengene i naturen. Det var her Higgs-partikkelen ble funnet, og det var her www, world wide web, ble laget.

Laboratoriet ble grunnlagt for å hindre hjerneflukt til USA og som et samlende prosjekt i Europa etter 2. verdenskrig. I dag har CERN observatørstatus i FN. CERN har 23 medlemsland og en rekke observatørland. Norge har vært medlem siden starten i 1954.
LHC (Large Hadron Collider), CERNs største akselerator, er skrudd av for oppgraderinger i to år. CERN benytter anledningen til å invitere pressen i medlemslandene på besøk.       
Norge har fått tid 15. - 16. oktober 2019. (Reise ned 14. oktober.) CERN tilbyr besøk ved to eksperimenter i tillegg til selve LHC-akseleratoren, som ligger i en 27 km lang tunnel 100 meter under bakken. Det siste er eksklusivt for disse pressebesøkene.

Les mer om CERN her https://home.cern/

Her er en oversikt over hvilke prosjekter og eksperimenter som norske forskere deltar i:
https://international-relations.web.cern.ch/stakeholder-relations/states/norway

Detaljert program er under utarbeidelse.

Nøkkelord

Bilder

Foto: CERN
Foto: CERN
Last ned bilde

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles. 

Følg pressemeldinger fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forskningsrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom