Forskningsrådet

CERN inviterer norsk presse på besøk

Del

15. - 16. oktober 2019 (reise ned 14. oktober) tilbyr CERN norske journalister besøk til CERNs største akselerator som ligger i en 27 km lang tunnel 100 meter under bakken. Journalistene som deltar vil få mulighet til å snakke med norske forskere som bruker CERN og med nordmenn som jobber der.

Foto: CERN
Foto: CERN

CERN like utenfor Genève er et av verdens største forskningssentre. Her studerer forskere fra hele verden de mest grunnleggende sammenhengene i naturen. Det var her Higgs-partikkelen ble funnet, og det var her www, world wide web, ble laget.

Laboratoriet ble grunnlagt for å hindre hjerneflukt til USA og som et samlende prosjekt i Europa etter 2. verdenskrig. I dag har CERN observatørstatus i FN. CERN har 23 medlemsland og en rekke observatørland. Norge har vært medlem siden starten i 1954.
LHC (Large Hadron Collider), CERNs største akselerator, er skrudd av for oppgraderinger i to år. CERN benytter anledningen til å invitere pressen i medlemslandene på besøk.       
Norge har fått tid 15. - 16. oktober 2019. (Reise ned 14. oktober.) CERN tilbyr besøk ved to eksperimenter i tillegg til selve LHC-akseleratoren, som ligger i en 27 km lang tunnel 100 meter under bakken. Det siste er eksklusivt for disse pressebesøkene.

Les mer om CERN her https://home.cern/

Her er en oversikt over hvilke prosjekter og eksperimenter som norske forskere deltar i:
https://international-relations.web.cern.ch/stakeholder-relations/states/norway

Detaljert program er under utarbeidelse.

Nøkkelord

Bilder

Foto: CERN
Foto: CERN
Last ned bilde

Om Forskningsrådet

Forskningsrådet
Forskningsrådet
Drammensveien 288
0283 OSLO

22 03 70 00https://www.forskningsradet.no

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale forskningspolitiske rådgiver. Forskningsrådet finansierer forskning for vel 8 milliarder kroner.

Følg saker fra Forskningsrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forskningsrådet

Forskningstiltak for å hjelpe næringslivet under koronakrisen23.3.2020 14:01:06 CETPressemelding

Forskningsrådet har et bredt næringsrettet oppdrag hvor vi både gir direkte støtte til FoU-prosjekter i næringslivet og indirekte støtte gjennom SkatteFUNN-ordningen. I tillegg støtter vi prosjekter i universiteter, høyskoler og institutter for å sikre at norsk næringsliv har tilgang på kunnskap, teknologi, infrastruktur og nettverk som skaper konkurransekraft for grønn og digital omstilling.

Søknadsfrist forskerprosjekt utsatt til 20. mai og fellesløft for tverrfaglighet er utsatt til neste år20.3.2020 09:10:00 CETPressemelding

Forskning og utvikling er helt sentralt for å løse utfordringene vi alle nå står overfor, og det er viktig å håndtere pandemien samtidig som vi begrenser konsekvensene for økonomien og samfunnet. Forskningsrådet utsetter søknadsfristen for Forskerprosjekter med 2 uker fra 6. til 20. mai etter dialog med våre søkere og ledelsen i universitets-, institutt- og helsesektoren. Fellesløft for tverrfaglighet blir utsatt til 2021.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom