Universal Music Norge

Centaurify og Universal Music Central Europe annonserer partnerskap og serie av digitale samleobjekter

Del

OSLO, 20. MARS 2023 — Universal Music Central Europe (UMG) og Centaurify annonserte i dag et partnerskap for å bringe musikkelskere og artister sammen på nye og spennende måter. Med dype røtter i musikkbransjen og web3 vil Centaurify levere en rekke løsninger for UMG-artister som ønsker å utforske nye former for engasjement med fans.

Martin Bjercke, Centaurifys medgründer og artist «CLMD», sier dette om samarbeidet:
"Universal Music har spilt en stor rolle i min musikkarriere i årevis, så å ta dette store skrittet inn i tech-verdenen med et selskap jeg har så stor respekt for føles uvirkelig. Som artist er jeg spent på mulighetene Web3 tilbyr artister og fans. Universal Music har en historie med å se etter nye veier i bransjen, og jeg er stolt over å fortsette vårt nære forhold på dette feltet."

Som en del av partnerskapet vil UMG slippe en serie digitale, unike samleobjekter (NFT’er). Disse vil markere forskjellige milepæler i artistens karriere. Fans vil dermed få muligheten til å eie et stykke musikkhistorie fra sin favorittartist.

"The Universal Music Collection" vil la artister utforske mulighetene som tilbys av web3 og få kontakt med fans på nye, spennende måter. Samleobjektene vil utvikle seg gjennom flere nivåer etter hvert som strømmetallene vokser – automatisk og i sanntid. Artister og fans kan se troféet forvandle seg fra sin grunnleggende form når sangen lanseres til den utvikler seg med sangens popularitet.

Samleobjektene vil også gi tilgang til et eksklusivt fellesskap for likesinnede. Dette vil inkludere forhåndssalg til fremtidige samleobjekter i serien, tilgang til innhold og opplevelser fra artisten. Den første bølgen av disse digitale samleobjektene vil være tilgjengelig i løpet av våren 2023. Norge og Sverige samarbeider om de første utgivelsene med flere land på vei.  Fans kan allerede nå registrere seg til gjestelisten på https://www.centaurify.io.

Centaurifys medgründer David Rootwelt-Norberg legger til dette: "Vi er glade for å samarbeide med UMG, en verdensleder innen musikkbransjen, og for å hjelpe deres fantastiske artister med overgangen til web3-rommet. Vi gleder oss til å gjøre dette prosjektet til en suksess og bygge videre på det."

Bjørn Rogstad, administrerende direktør for Universal Music Norge, sier følgende om samarbeidet: "Vi er glade for å kunngjøre vårt partnerskap med Centaurify og tror at dette samarbeidet vil føre til betydelig læring, innovasjon og vekst. Dette partnerskapet lar oss dra nytte av Centaurifys banebrytende teknologi og ekspertise, samt levere engasjerende nye produkter for våre artister og deres publikum."

Atle Richter Schie, innovasjonsansvarlig for Universal Music Norge, forteller dette om prosjektet: "Vi er alltid på jakt etter nye og spennende måter å bringe verdi til artister og er spent på å se hvordan disse mulighetene vil la oss bygge dypere engasjement med artistenes publikum."

OM CENTAURIFY

Centaurify er et web3 musikkselskap som tilbyr nye digitale løsninger for musikkbransjen, gjennom deres digitale markedsplass, billettplattform og web3-studio. I tillegg til å kuratere det beste fra den eksisterende verden av web3-musikk, vil Centaurify fungere som en lanseringsrampe for flere nye musikkprosjekter under utvikling, fra skreddersydde aktiveringer til bransjeomfattende 'produkter' og løsninger, inkludert fan-medlemskap, audiovisuelle lytteopplevelser, bevegelsesfangst, strømming og metaverse arrangementer og opplevelser. Centaurify har utviklet sitt eget kreative web3-studio som kombinerer internt ekspertise med et nettverk av partnere som kan hjelpe med alle aspekter av web3, fra kreativ design til AR / VR-utvikling og teknisk implementering. Universal-prosjektet vil lanseres med markedsplassen i Q1 2023. Lanseringen vil også inkludere en rekke kunstnerprosjekter, NFT-billettaktiveringer for eksklusive arrangementer og VIP/backstage-pass med bevis for deltakelsesprotokoller (POAPs) og live mynter.

OM UNIVERSAL MUSIC

Hos Universal Music jobber vi for å forme kultur gjennom kraften til musikk. Universal Music er verdensledende innen musikkbasert underholdning, med en bred rekke virksomheter innen innspilt musikk, musikkpublisering, merchandising og audiovisuelt innhold. Med den mest omfattende katalogen av innspillinger og sanger på tvers av alle musikksjangre, jobber Universal Music med å finne og utvikle artister som produserer den mest kritikerroste og kommersielt vellykkede musikken i verden. Vi er forpliktet til kunsten, innovasjon og entreprenørskap. Vi fremmer utvikling av tjenester, plattformer og forretningsmodeller for å utvide kunstneriske og kommersielle muligheter for våre artister, samt skape nye opplevelser for fans. For mer informasjon, besøk www.universalmusic.com.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra d4vd, OneRepublic, Eddy & Zino, Debora & Kode.59!26.5.2023 11:46:05 CEST | Pressemelding

Plaza slipper sin første singel i år – Her & Der Ruben slipper første del av debutalbumet Stjerneskuddet d4vd er endelig ute med EP’en Petals To Thorns. EP’en er en introduksjon til d4vds identitet som artist – en identitet som ikke kan begrenses til kun én sjanger. Bare ett år etter at han begynte å lage musikk i søsterens skap i Houston, er d4vd endelig klar med debut-EP'en som inkluderer tidligere utgitte hits som “Romantic Homicide” og “Here With Me”. OneRepublic er klare med singelen “Runaway” - deres første nye utgivelse siden fjorårets hit “I Ain’t Worried”, som hittil har sanket inn over 3 milliarder streams. Den nye låten slippes med en medfølgende musikkvideo du kan se HER. Tvillingparet Eddy & Zino returnerer med singelen "FIL" som er tatt fra deres kommende EP Flavour Pack. Låten – som er produsert av Pacify og Daz – beskrives som en melodisk kjærlighetslåt. Flavour Pack markerer starten på nytt kapittel i livet til Eddy & Zino, da de nå har blitt eldre og selv kan velge hv

Plaza slipper sin første singel i år - Her og Der26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding

Gabriel Doria, eller Plaza som han er bedre kjent som, er en dristig og kompromissløs musiker som har en unik og naken skildring av seg selv gjennom sin musikk. Han er ikke redd for å utforske ulike sjangere og utfordre seg selv ved å prøve ting han aldri har gjort før. Han er som en modig oppdagelsesreisende som utforsker nye territorier og finner skatter på veien. Nå er Plaza tilbake med sin første singel for året, «Her og Der», som handler om hans ambivalente forhold til suksess. Han beskriver det som å leve en kaotisk og kontrollert hverdag. Det er som om han alltid er på jakt etter noe, men aldri helt vet hva det er. Plaza er ikke en artist som hviler på laurbærene sine. Han har nylig sluppet et album, «Plaza O Plomo», og albumet, «Egoland» med rap-kollektivet sitt UNDERGRUNN. Totalt 18 låter allerede i år. HØR PLAZA - «HER OG DER» HER Han har allerede oppnådd stor suksess i løpet av sin korte karriere. Han er en av de mest lovende unge artistene i norsk musikk, og hans kreative v

Ruben slipper første del av debutalbumet26.5.2023 00:01:00 CEST | Pressemelding

26. mai får du servert mer ny musikk fra Ruben! EP-en Tonic Emotions er del 1 av hans debutalbum og rommer fem låter, deriblant to nye tilskudd, «Done» og den pulserende «Heartbreak Denial». Tonic Emotions kan høres her fra 26. mai. Rubens musikk har alltid vært preget av en distinkt følelsesmessig dybde, og Tonic Emotions markerer en naturlig videreutvikling av hans kunstneriske uttrykk. Nå forteller han om sin personlige reise gjennom eget følelsesregister under sitt møte med kjærligheten: «Jeg er veldig glad i å utfordre meg selv og jeg føler at dette egentlig er skumlere å skrive om enn mental helse, fordi dette har vært helt nytt for meg. Disse låtene forteller en historie om det å finne kjærligheten og alle de gode og dårlige følelsene som følger med. Det vil ta for seg oppturer og nedturer på veien fra stormforelskelse til et balansert forhold.» EP-en lover et annet type lydbilde enn man er vant til å høre fra Ruben, men fortellingen om ung kjærlighet vil formidles gjennom de me

Ny musikk fra Conan Gray, Post Malone, Lana Del Rey, Hozier & Summer Walker!19.5.2023 12:16:11 CEST | Pressemelding

Den skotske superstjernen Lewis Capaldi ute med nytt album lille Caesar synger en sang for de som “Brenner” Bråtabrann med hyllest til alle bygdeoriginaler! Alessandra får med seg stjerneduo på ny remix av Queen of Kings! Hyller kjærligheten som en gang var Åge Aleksandersen er ute med “Din Sommer” Med kun Garageband og en billig mikrofon tapet fast i en lampe, ga Conan Gray ut sin første låt, "Idle Town", på sin egen YouTube-kanal i 2017. Låten gikk viralt, og han teamet opp med den LA-baserte produsenten Dan Nigro og ga ut EPen Sunset Season på tampen av 2018. I fjor slapp han sitt andre studioalbum, Superache. Nå er han klar med den nye låten “Never Ending Song”. Den Grammy-nominerte og åtte-ganger diamant-selgende superstjernen Post Malone er i dag ute med singelen “Mourning”. Singelen kommer i kjølvannet av annonseringen av hans femte album, Austin, tidligere denne uken, som slippes 28. Juli. Albumet kan forhåndsbestilles/pre-saves HER. Lana Del Rey har nå gitt ut den lenge sirkul

Den skotske superstjernen Lewis Capaldi ute med nytt album19.5.2023 11:01:53 CEST | Pressemelding

Superstjernen Lewis Capaldi er i dag ute med det nye albumet Broken By Desire To Be Heavenly Sent. På det nye albumet samarbeider Capaldi med hitmakere som Max Martin, Malay (Lorde, Frank Ocean) og langvarig samarbeidspartner Phil Plested (James Bay, Bastille). Den skotske artisten klatret rett til toppen av hitlistene verden over med comeback-låten “Forget Me”, og fulgte opp med “Pointless” og “Wish You The Best”, som alle gikk #1 på de britiske hitlistene, og etterfulgte med det prestasjonene til artister som Whitney Houston, Cher, Jay-Z, One Direction, Pharrell, Justin Timberlake og Usher. Debutalbumet Divinely Uninspired To A Hellish Extent har streamet over 150 millioner ganger i Norge og i mars spilte han for et utsolgt Oslo Spektrum. Dokumentarfilmen “Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now” klatret til toppen av Netflix-listen og ble den mest sette filmen på plattformen siden den ble utgitt. Filmen er regissert av Joe Pearlman (Harry Potter 20-årsjubileum, After the Screaming Stops)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom