Ringnes

Carlsberg nærmer seg flaske av trefiber

Del

Ringnes-eier Carlsberg har tatt et ytterligere skritt i arbeidet med å utvikle verdens første ølflaske laget av trefiber.

Fredag 11. oktober gikk selskapet gjennom status for innovasjonsprosessen for utviklingen av trefiberflasken som har pågått siden 2015. To nye prototyper ble presentert – og for første gang med øl på flasken. Målet er å utvikle en flaske som er laget av 100 prosent  bærekraftig fremstilt trefiber, og som samtidig er både er 100% biobasert og fullstendig resirkulerbar.

Den ene prototypen som ble presentert inneholder en tynn resirkulert PET-polymerfilmhinne på innsiden, mens den andre har et tilsvarende lag av 100% biobasert PEF-polymerfilm. Disse prototypene blir viktige i det videre utviklingsarbeidet, men Carlsberg legger ikke skjul på at deres ultimate ambisjon er en 100% biobasert flaske uten polymerer.

Carlsberg sparket i gang prosjektet for å utvikle en flaske laget av bærekraftige trevirkefibre, 'Green Fiber Bottle', i 2015 sammen med innovasjonseksperter fra selskaet ecoXpac, emballasjefirmaet BillerudKorsnäs, og post-doktorgradsforskere fra det danske tekniske universitetet, støttet av Innovation Fund Denmark. Dette samarbeidet resulterte i etableringen av Paboco®, Paper Bottle Company - et joint venture mellom BillerudKorsnäs og flaskeproduksjonsspesialisten Alpla. Fremover vil også andre globale selskaper ta del i utviklingen av den nye teknologien.

For Carlsberg og Ringnes er dette arbeidet en naturlig del bærekraftsprogrammet Together Towards ZERO – som blant annet inkluderer en forpliktelse om alle bryggeriene skal være karbonnøytrale innen 2030. I samme periode skal det totale karbonavtrykket til det globale konsernet reduseres med 30 prosent  Ringnes ligger godt an i dette arbeidet, og selskapet har som mål å bli karbonnøytrale ved alle selskapets produksjonsanlegg i løpet av 2020.

Kontakter

Bilder

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom