Høyskolen Kristiania

Carl-Erik Grimstad er ny direktør for samfunnskontakt ved Høyskolen Kristiania

Del

Etter fire år på Stortinget er førsteamanuensis Carl-Erik Grimstad tilbake på Høyskolen Kristiania, nå som direktør for samfunnskontakt. En nyopprettet stilling som Grimstad ser stort frem til å ta fatt på.

Carl-Erik Grimstad. Foto: Høyskolen Kristiania
Carl-Erik Grimstad. Foto: Høyskolen Kristiania

 –  Å komme tilbake til Høyskolen Kristiania etter fire år på Stortinget har vært som å ta med meg flyttelasset og flytte inn i et nytt hus - mye velkjent, men med helt andre rammer og rutiner. Den profesjonaliseringen og struktureringen som begynte de siste årene før 2017 er kommet en lang vei, men samtidig opplever jeg at høyskolen har beholdt mye av sin helt egenartede vitalitet. Ikke minst er vi er på god vei til å bli Norges første arbeidslivsuniversitet, denne reisen vil jeg gjerne være med på. 

En CV utenom det vanlige

Grimstad har en meget imponerende og innholdsrik bakgrunn. Han er både kjent som statsviter, kommunikasjonsrådgiver, forfatter, skribent, politiker og foreleser. Grimstad har tidligere vært presseoffiser for den norske UNIFIL-styrken i Libanon (1985-86) sekretær for H.K.K. Kronprinsessen (1989-91), soussjef ved slottet (1991-93), reporter for TV2 i London (2001-02), varaordfører i Tjøme kommune (2015-2017) og ikke minst sittet fire år som stortingsrepresentant for venstre og som medlem av Helse- og omsorgskomiteen på stortinget (2017-21), for å nevne noe.

Opprinnelig er han utdannet cand.polit. ved Universitet i Oslo, og har siden 2010 undervist i journalistikk ved Høyskolen Kristiania. En stilling som han nå vender tilbake til, i tillegg til ansvaret og arbeidsoppgavene i hans nye stilling som direktør for samfunnskontakt.  

Administrerende direktør Solfrid Lind er fornøyd med sin nyeste ansettelse. – Carl-Erik Grimstad kjenner oss og sektoren svært godt, og med fire år på Stortinget bak seg har han en unik kompetanse som vil være nyttig i vårt arbeid med å bygge Norges første uavhengige universitet, forteller Lind.

Relasjonsbygging er ikke salg

På Stortinget har han de siste fire årene først og fremst hatt øynene rettet mot helse- og omsorgssektoren, men utdanningspolitikk har også stått svært sentralt i hans politiske miljø:

– En samfunnskontaktstilling er på mange måter politisk håndverk i andre klær. Fra min plass på Stortinget vet jeg hvor viktig det er for representantene å ha et godt forhold til omverdenen når partier og komiteer skal stake ut retningen for vårt samfunn. Noen av de mest fruktbare innspillene til ny politikk har jeg mottatt fra dyktige representanter fra institusjoner og organisasjoner. På den annen side: å tilnærme seg Stortingsrepresentanter som om du skulle selge abonnement fra One Call, er dødfødt. Relasjonsbygging er ikke salg, men dialog i øye-høyde. 

Siste dag på Stortinget for Carl-Erik Grimstad. Foto: privat. 

Et livslangt læringsperspektiv

En utdanningsinstitusjon er ikke til for seg selv, men for samfunnet som helhet, ifølge Lind.

– Jevnlig dialog med myndigheter og andre samfunnsaktører er avgjørende for at vi skal kunne utføre vår misjon om å gi flest mulig anledning til utdanning og personlig utvikling i et livslangt læringsperspektiv, til det beste for samfunnet.Det er heldigvis ikke bare fremtidens studenter som vil nyte godt av Carl-Erik sitt arbeid for høyskolen. Han vil nemlig fortsette å undervise i tiden fremover, så mange av dagens studenter kan glede seg til å få en tidligere stortingsrepresentant som foreleser neste semester, avslutter Lind entusiastisk.

Kontakter

Bilder

Carl-Erik Grimstad. Foto: Høyskolen Kristiania
Carl-Erik Grimstad. Foto: Høyskolen Kristiania
Last ned bilde
Siste dag på stortinget. Foto: privat
Siste dag på stortinget. Foto: privat
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Med over 18 000 studenter, 800 ansatte, og et stort utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett, er Høyskolen Kristiania Norges største uavhengige breddehøyskole, og Fagskolen Kristiania Norges største fagskole.

Kristianias oppdrag er å bidra til Norges sosiale og økonomiske utvikling gjennom problemdrevet og anvendt kunnskapsutvikling og -formidling, i nært samarbeid med arbeidslivet, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. For å kunne utføre dette oppdraget på en mest mulig effektiv måte, jobber Kristiania med å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet. 

Høyskolen er organisert i fire faglige avdelinger, såkalte Schools:

I tillegg til høyskolestudier tilbyr stiftelsen høyere yrkesrettet utdanning gjennom Fagskolen Kristiania.

Vi er også tilbyder av nettstudier. I 1914 startet Ernst G. Mortensen skolen fordi han ville gjøre utdanning tilgjengelig for alle, uansett hvor i landet de bodde. Mer enn 100 år senere eksisterer vi i beste velgående, og med navnet Høyskolen Kristiania Nettstudier.

Høyskolen Kristiania har siden april 2019 vært medlem av European University Association.

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom