C-Medical

C-Medical lanserer landets første helhetlige kompetansesenter for kvinnehelse

Del

Mange kvinner lever med smerter og lidelser som forblir udiagnostisert i en årrekke. C-Medical tar kvinnehelse på alvor og lanserer landets første helhetlige kompetansesenter for kvinnehelse ved C-Medical Majorstuen den 13.10.2021.

“Det tar for lang tid før mange kvinner får riktig diagnose. Vi har derfor samlet gynekologer med særlig kompetanse innen visse kroniske kvinnesykdommer som endometriose og vulvasmerter. De jobber i unike, tverrfaglige team. Vi ønsker å gjøre pasientene bedre raskere og lære dem å mestre egen sykdom”, sier leder for kompetansesenteret, dr. Madeleine Engen.

“Vi håper at allmennleger og gynekologer som står fast i vanskelige kasus henviser til vårt spesialiserte kvinnehelse-team. Mange gynekologer er generalister, ikke eksperter innen alle kvinnesykdommer. Dette kan føre til at kvinnene møter 2-3 gynekologer før de endelig kommer til en som har tilstrekkelig kompetanse på hennes sykdom.” 

Dette unngår C-Medicals pasienter. Her kommer du direkte til ledende spesialister som kan henvise eller konferere seg imellom ved behov. C-Medical er en av Skandinavias ledende tilbydere av spesialisthelsetjenestene urologi, gynekologi og ortopedi.

Alt kvinnene trenger samlet på ett sted

På kompetansesenteret møter du engasjerte gynekologer som jobber med kvinnesykdommer de kan best. Gynekologene har særskilt kompetanse innen lidelser som endometriose/adenomyose, gynekologisk kreft, celleforandringer på livmorhals, vulvodyni, PCOS og overgangsalder, urinlekkasje og vaginale fremfall, samt ufrivillig barnløshet.

Kvinnene slipper å bli sendt til ulike steder med lange ventetider. De får umiddelbart hjelp av en ledende spesialist. C-Medical ønsker med det å redusere tiden det tar for mange kvinner å få stilt rett diagnose og få riktig behandling:

“Vi er stolte av det unike teamet bestående av gynekologer, sexolog, psykolog, smertelege, hudlege, ernæringsfysiolog, urolog, uroterapeut og fysioterapeut. Sammen jobber vi for å gjøre pasientene bedre raskere og hjelper dem med varig mestring”, forteller dr. Engen. Hun legger til:

“Kvinnene har ofte levd med sykdommene i flere år, og det er ikke alltid at kirurgi alene er løsningen. Mange pasienter er ikke sjelden traumatisert av egen sykdom, og ofte trengs en helhetlig tilnærming for å bli bedre eller tilstrekkelig frisk.”

Første i landet til å tilby robotkirurgi privat

Senteret dekker alt innen gynekologisk kirurgi som kikkhullskirurgi og vaginal kirurgi. C-Medical er i tillegg den første private klinikken i Norge som tilbyr robotkirurgi, nå også innen generell gynekologi og gynekologisk kreft. Inngrepene utføres av et meget erfarent og sammensveiset team med spesialkompetanse innen robotassistert kirurgi. Teamet er ledet av Norges mest erfarne gynekolog innen avansert robotkirurg, dr. Ane Gerda Z Eriksson. 

“Robotkirurgi er den nye gullstandarden ved avansert minimal invasiv kirurgi for gynekologiske lidelser. Metoden tillater en mer skånsom og presis kirurgi”, forklarer dr. Eriksson. 

“C-Medical kompetansesenter innen kvinnehelse skal tilby det siste innen medikamentell og kirurgisk behandling for gynekologiske lidelser, da er det naturlig å tilby robotassistert kirurgi. Det er veldig spennende å være med på denne reisen, og jeg håper mange kvinner kan dra nytte av kompetansesenteret.”

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Se hvordan kompetansesenteret for kvinnehelse kan hjelpe degVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Madeleine EngenLeder for C-Medicals kompetansesenter for kvinnehelseC-Medical kompetansesenter for kvinnehelse

Dr. Madeleine Engen er spesialist i gynekologi med særlig interesse og kompetanse innen urogynekologi.

Tel:41577401Madeleine.Engen@cmedical.no

Bilder

Last ned bilde
Vårt engasjerte kvinnehelse-team
Vårt engasjerte kvinnehelse-team
Last ned bilde

Lenker

Om C-Medical

C-Medical
Sørkedalsveien 10D
0369 OSLO

https://cmedical.no/

C-Medical er en av Skandinavias ledende tilbydere av spesialisthelsetjenestene urologi, gynekologi og ortopedi. Vi lanserer landets første helhetlige kompetansesenter for kvinnehelse.

C-Medical har samlet gynekologer med særlig kompetanse innen visse kroniske kvinnesykdommer som endometriose og vulvasmerter. De jobber i unike, tverrfaglige team. Vi ønsker å gjøre pasientene bedre raskere og lære dem å mestre egen sykdom.

Følg pressemeldinger fra C-Medical

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra C-Medical på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.