Bypåske stopper oss ikke fra kakao-kos

Kakao, appelsin og Kvikk Lunsj hører hjemme i påskefeiringen. Selv om årets påske blir annerledes for veldig mange, er nordmenn opptatt av å lage den gode påskestemningen hjemme. Nesten 6 av 10 nordmenn sier i en rykende fersk undersøkelse at de skal lage denne tradisjonsdrikken til tross for koronakrisen.
– I år er det kanskje ekstra viktig for store og små å holde på de koselige tradisjonene våre og finne glede i små ting, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
For i år er det mange som ufrivillig må tilbringe påskedagene hjemme. Da kan en termos fylt med kakao passe utmerket for turer i nærområdet, i solveggen hjemme eller i sofakroken med et brettspill eller en god bok.
– En fin ting med hjemmelaget kakao er at alle kan tilpasse den som de selv ønsker. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan lage den med lettmelk, lite sukker og mørk sjokolade for en sunnere variant. Lages den fra bunnen av med melk, gir den uansett påfyll av viktige næringsstoffer fra melken, slik som kalsium og jod, sier ernæringsrådgiveren.
For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao også kombineres med andre spennende ingredienser.
– Kakao egner seg veldig godt med flere smakskombinasjoner. Tilsett for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en smakfull drikk. Den ultimate påskekakaoen får du dessuten om du blander i litt appelsinjuice, sier Glemminge Arnesen.
Her er fem spennende kakaooppskrifter med en ny vri:
Varm sjokolade med krem og appelsin
Luksuskakao med mørk sjokolade
Fakta om undersøkelsen:
Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i uke 14 2020. 575 intervjuer, 18 år og eldre.
Spørsmål: «Tror du at du kommer til å drikke kakao/varm sjokolade denne påsken, til tross for den spesielle situasjonen vi er inne i med korona-viruset»:
Ja, trolig flere ganger |
24 % |
Ja, trolig 1-2 ganger |
34 % |
Ja - TOTALT |
58 % |
Nei, trolig ikke |
32 % |
Vet ikke |
10 % |
Kontakter
Terese Glemminge ArnesenErnærings- og kommunikasjonsrådgiver
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Verdens Melkedag: Melken gjør comeback som trygg motvekt30.5.2025 09:25:18 CEST | Pressemelding
Etter nesten femti år med jevn nedgang, er melken på vei oppover igjen. Nye tall viser at salget av helmelk og smaksatt melk øker – og at stadig flere nordmenn finner tilbake til det kjente og trygge. Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) ser en positiv utvikling i forkant av Verdens Melkedag 1. juni.
Proteinboom på norske kjøkken13.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Norske forbrukere fyller kjøleskapene med proteinrike meieriprodukter som aldri før. I første kvartal 2025 økte salget av cottage cheese med hele 40 %, kvarg med 36 % og naturell yoghurt med 24 %, viser ferske tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.
Lag påskens beste vafler – og unngå matsvinn14.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Nystekte vafler bidrar til hyggelig påskestemning – enten du er på fjellet, ved sjøen, i byen eller bare vil gjøre noe koselig sammen med familie og venner. Og når ferien går mot slutten og det fortsatt står melk, yoghurt eller rømme igjen i kjøleskapet, er vaffelrøra en enkel og smakfull redning.
Yoghurt naturell i vinden: Opp 40 % siden 202010.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Yoghurt naturell vokser kraftig i popularitet. Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter viser at salget har økt med 40 prosent siden 2020. Bare det siste året steg volumet med 17 prosent. I 2024 ble det solgt over 13 700 tonn yoghurt naturell i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom