Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Bypåske stopper oss ikke fra kakao-kos

Del

Nordmenn elsker kakao i påsken. Og til tross for den spesielle situasjonen vi er inne i sier 2,4 millioner nordmenn at de uansett skal kose seg med påskekakaoen sin.

Varm sjokolade med appelsinjuice er en skikkelig påskevariant.
Varm sjokolade med appelsinjuice er en skikkelig påskevariant.

Kakao, appelsin og Kvikk Lunsj hører hjemme i påskefeiringen. Selv om årets påske blir annerledes for veldig mange, er nordmenn opptatt av å lage den gode påskestemningen hjemme. Nesten 6 av 10 nordmenn sier i en rykende fersk undersøkelse at de skal lage denne tradisjonsdrikken til tross for koronakrisen.

– I år er det kanskje ekstra viktig for store og små å holde på de koselige tradisjonene våre og finne glede i små ting, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).

For i år er det mange som ufrivillig må tilbringe påskedagene hjemme. Da kan en termos fylt med kakao passe utmerket for turer i nærområdet, i solveggen hjemme eller i sofakroken med et brettspill eller en god bok.

– En fin ting med hjemmelaget kakao er at alle kan tilpasse den som de selv ønsker. Den kan lages på smeltet sjokolade, fyldig melk og pisket krem for en luksusvariant, eller du kan lage den med lettmelk, lite sukker og mørk sjokolade for en sunnere variant. Lages den fra bunnen av med melk, gir den uansett påfyll av viktige næringsstoffer fra melken, slik som kalsium og jod, sier ernæringsrådgiveren.

For å gjøre ekstra stas ut av hjemmekosen kan kakao også kombineres med andre spennende ingredienser.

– Kakao egner seg veldig godt med flere smakskombinasjoner. Tilsett for eksempel litt chili, kanel eller ingefær, da får du en smakfull drikk. Den ultimate påskekakaoen får du dessuten om du blander i litt appelsinjuice, sier Glemminge Arnesen.

Her er fem spennende kakaooppskrifter med en ny vri:

Varm sjokolade med krem og appelsin

Chilikakao

Kakao med ingefær

Luksuskakao med mørk sjokolade

Varm kakao med kanel

Fakta om undersøkelsen:

Landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Melk.no i uke 14 2020. 575 intervjuer, 18 år og eldre.

Spørsmål: «Tror du at du kommer til å drikke kakao/varm sjokolade denne påsken, til tross for den spesielle situasjonen vi er inne i med korona-viruset»:

Ja, trolig flere ganger

24 %

Ja, trolig 1-2 ganger

34 %

Ja - TOTALT

58 %

Nei, trolig ikke

32 %

Vet ikke

10 %

Kontakter

Bilder

Varm sjokolade med appelsinjuice er en skikkelig påskevariant.
Varm sjokolade med appelsinjuice er en skikkelig påskevariant.
Last ned bilde
Kakao med ingefær
Kakao med ingefær
Last ned bilde
Chilikakao
Chilikakao
Last ned bilde
Varm kakao med kanel
Varm kakao med kanel
Last ned bilde
Luksuskakao med mørk sjokolade
Luksuskakao med mørk sjokolade
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Borggt. 1
0650 Oslo

+47 23 30 20 10http://www.melk.no

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom