Byggmax

Byggmax fortsetter veksten i tredje kvartal: – Hjemmefiksing har kommet for å bli

Del

Byggmax fortsetter veksten gjennom tredje kvartal med 9 prosent økning sammenlignet med tredje kvartal 2020 og 32 prosent økning sammenlignet med tredje kvartal 2019.

Byggmax, som henvender seg til private hjemmefiksere, kan vise til en utrolig vekst gjennom 2020 og 2021. Norgessjefen mener prisløftet og nettbestillinger er en viktig faktor for at veksten fortsetter, også på vei ut av pandemien. 

- Vi opplever stor pågang i varehusene og på nett utover hva som er normalt. Pandemien har endret vanene våre. Aldri før har nordmenn hatt så mange prosjekter på gang hjemme. Har du først fått smaken av hjemmefiksing så er det lett å sette i gang større prosjekter. Det er tydelig at hjemmefikserne er fornøyde med konseptet vårt. Der andre byggevarekjeder operer med skjulte proffrabatter og kostbare medlemskap, vi gir samme lave prisen til alle.  Da vet vi at mange av kundene våre setter pris på prisgarantien vår, sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax.

Tar posisjonen som lavpriskjede

Byggmax er den kjeden som vokste mest i Norge i fjor, og dette året ser ut til å også bli plankekjøring for Byggmax. Kjeden er alene om gi prisgaranti også på tilsvarende vare, uavhengig av leverandør. 

- Trevirke deles inn i klasser etter gitte kvaliteter. Vi har som prinsipp kun klasse 1 trevirke, og matcher prisen til alle lokale konkurrenter, uavhengig om planken kommer fra Sødra eller Moelven. I løpet av kvartalet har Byggmax stukket av med seieren i alle pristester. Spesielt terrassebord og fyringsved har det vært rift om.I årets norgessommer var mange på jakt etter terrassebord, og så langt i høst har det vært enorm etterspørsel etter ved på grunn av de høye strømprisene. 

Etter at Byggmax ferdigstilte kjøpet av Right Price Tiles den 31. august, vil utvalget på fliser også øke i tiden fremover.

Øker på nett

Det er ikke bare oppussingsvaner som har endret seg drastisk gjennom pandemien, nettvaner og digitalisering har tatt et sjumilssteg, også for Byggmax, som var tidlig ute med nettløsninger. Salg over nett har økt med over 4 prosent over fjorårets økning på hele 40 prosent. Spesielt klikk og hent er populært.

- Vi prøver hele tiden å utvikle varehusene slik at kundene finner varene enklere og at kjøpsopplevelsen blir mer smidig. Nettbestillingene øker jevnt nå, og selv om hjemlevering av byggevarer er populært, så vet vi at det er mange liker å få byggevarene i hånda med en gang. Da er klikk og hent veldig praktisk, og derfor fortsetter vi også å pusse opp en del eksisterende butikker, forteller Hamberg.

Hamberg tror bølgen av hjemmefiksing har kommet for å bli.

- Mange har fått sansen for å fikse stort og smått hjemme under pandemien. Vi tror at dette har gitt mersmak, og at nordmenn har sett verdien av å sette i gang prosjekter i hjemmet, avslutter Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom