AF Gruppen

Bygger parkeringshus i Gävle

Del

AF Gruppens datterselskap HMB Construction har fått i oppdrag å bygge Mobilitetshus Magasinet, et parkeringshus i nærheten av Gävle sentralstasjon.

Mobilitetshus Magasinet, Illustrasjon: HMB
Mobilitetshus Magasinet, Illustrasjon: HMB

Oppdragsgiver er Gävle Parkeringsservice AB. Kontraktsbeløpet er på 102 MSEK ekskl. mva. og oppdraget utføres som en totalentreprise.

Mobilitetshus Magasinet skal ha seks etasjer på til sammen 14.000 m2 og romme ca. 400 parkeringsplasser, ladestolper for elbiler, sykkeloppbevaring og lademulighet for elsykler.

Parkeringshuset skal bygges mest mulig bærekraftig og bli selvforsynt med strøm. Når det etter hvert blir færre som eier bil, kan bygningen konverteres til annen virksomhet.

Prosjektet har et høyt ambisjonsnivå for utformingen siden det bygges i det kulturhistoriske Magasinområdet. Fasaden kles med tre og skal ha innslag av tegl, glasspartier og metallnett.

– Det gleder oss å få muligheten til å bidra til utviklingen av de klassiske industrimiljøene sentralt i Gävle, sier Bård Konrad Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.

HMB deltar også i utviklingen av den nye bydelen, Godisfabriken, i den østlige delen av Gävle sentrum.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Mobilitetshus Magasinet, Illustrasjon: HMB
Mobilitetshus Magasinet, Illustrasjon: HMB
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2020 og har i dag ca 5500 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore.

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom