Møller Mobility Group

Bygger nytt anlegg på 12.000 kvadratmeter ved Oslo Airport City

Del

Møller Bil Jessheim skal flytte til et «state of the art»-anlegg som bygges av Møller Eiendom med stort fokus på bærekraftige løsninger og optimal drift. Samtidig er ambisjonen å utvide tjenestetilbudet til kundene betraktelig gjennom å etablere skadesenter og utvidet dekkhotell på samme tomt. - Dette blir et av Norges flotteste bilanlegg, sier daglig leder Kate Skaug Nilsen.

Møller Bil Jessheim er forhandler for Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og ŠKODA, og holder i dag til på to lokasjoner i Energivegen på Jessheim.

Nå samles all aktiviteten i ett bygg når Møller Eiendom bygger nytt forhandleranlegg på 12.000 kvadratmeter fordelt på to plan i Vilbergveien- vis à vis Oslo Airport City på Gardermoen, kun få minutters kjøring fra dagens anlegg. Per dags dato er ambisjonen, med forbehold om at prosessen går som planlagt, at byggingen av forhandleranlegget starter til høsten, og at bygget skal være innflyttingsklart ved årsskiftet 2023-2024.

- Møller Bil Jessheim har hatt solid drift i mange år, selv med en lokasjon hvor logistikken ikke er optimal. Dette blir et vesentlig løft der vi flytter inn i et nytt anlegg som er tilrettelagt for fremtidens bilforhandlerdrift. Dette blir et av Norges flotteste bilanlegg, sier daglig leder hos Møller Bil Jessheim, Kate Skaug Nilsen.

- Til tross for størrelsen vil dette bli et kompakt forhandleranlegg med fokus på trivsel for både medarbeidere og kunder, i tillegg til at det både er svært fleksibelt og har bærekraftige løsninger, legger hun til.

Verkstedet fyller 25 prosent av arealet
Første etasje vil bestå av fire separate salgsavdelinger for Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og ŠKODA, samtidig som etasjen vil romme et felles verksted for de fire merkene på rundt 3.000 kvadratmeter.

Andre etasje vil fylles med bruktbilsalg med plass til rundt 80 biler, klargjøringsverksted, shine og lakkforsegling av nye biler og utleveringsrom for nye og brukte biler. Det vil også være personalfasiliteter som kantine, garderober og så videre i denne etasjen.

- Møller Bil satser knallhardt på brukte biler, og vi skal øke volumet betraktelig. I det nye anlegget vil kapasiteten for salg av brukte biler økes betydelig sammenlignet med det som er tilfellet i dag, sier Kate Skaug Nilsen.

Planløsningen i forhandleranlegget vil sikre at logistikken mellom avdelingene blir strømlinjeformet, og Møller Bil Jessheim vil kunne drive på en svært effektiv måte.

«One stop shop»
Møller Bil tar flere grep for å knytte kunden enda tettere til seg, og skal gjennom å være en «One stop shop» tilby alle tjenester som kunden trenger for sitt bilhold. Derfor er det også planer om å benytte mer av arealet på den 26.400 kvadratmeter store tomten som Møller Bil disponerer til aktivitet som passer inn i økosystemet av tjenester som Møller Bil tilbyr.

- Møller Bil satser på omkringliggende tjenester, og akkurat som ved vårt nye anlegg som etableres på Hamar ønsker vi både å etablere tjenester som skadesenter og utvidet dekkhotell på tomten i tilknytning til forhandler-anlegget, sier COO i Møller Bil Norge, Stein Are Olsen.

- Alt dette er imidlertid fortsatt på tegnebrettet, så det er for tidlig å si noe om detaljene, fortsetter han.

Bærekraftige løsninger
Møller Bil og Møller Mobility Group leder an elektrifiseringen av den norske bilparken, og på anleggssiden skal vi også være i førersetet når det kommer til bærekraftige løsninger i samarbeid med Møller Eiendom.

Forhandleranlegget er planlagt utført i energiklasse A og det skal sertifiseres i henhold til EUs taksonomi for bærekraftige bygg og BREEAM. Bygget planlegges også oppført med bruk av tre i bærende konstruksjoner.

- Bærekraft er en sentral del av strategien til Møller Bil og Møller Mobility Group. Det gjelder både tiltak som sikrer effektiv drift og miljøvennlige løsninger, samt funksjoner i anlegget som gjør det enkelt og hyggelig å være medarbeider i og kunde hos Møller Bil, sier Stein Are Olsen.

Det vil bli etablert mange ladepunkter ved det nye anlegget på Gardermoen, og infrastruktur vil også være på plass som vil gjøre det enkelt å utvide kapasiteten dersom det senere skulle bli behov.

Fleksibilitet for fremtiden
- En av de store utfordringene med ressursbruk og avfall i bygninger har vært at fullt brukbare bygninger for ofte rives. Dette kan forklares med at bygningene ikke lar seg tilpasse nye behov og endringer i markedet uten omfattende og kostbare inngrep, sier Isak Oksvold, direktør for miljø og bærekraft i Møller Eiendom.

- Møller Bils nye forhandleranlegg på Gardermoen skal være et pilotprosjekt hvor vi prøver ut en ny og modulbasert måte å bygge på som vi mener vil løse mye av denne problematikken i et lengre perspektiv, fortsetter han.

Modulsystemet er bygget opp slik at virksomheten skal kunne konvertere arealer enkelt; modulene skal kunne konverteres mellom parkering, salgsareal, verksted, kontor og utlevering. Anlegget skal også være forberedt for utvidelser med opptil to etasjer ekstra med det samme modulbaserte systemet. Dersom bilvirksomheten i fremtiden flyttes til en annen lokasjon, kan bygget konverteres til logistikkvirksomhet eller kontor.

Plass til flere
Tomten hvor Møller Bil Jessheims nye forhandleranlegg skal bygges er totalt på 50 mål, og eies av Møller Eiendom og Stokke Industri AS. Partnerne planlegger ytterligere utvikling på tomten.

- Vi sitter igjen med en tomt på rundt 20 mål som vi nå kan gå i markedet med. Vi har lang erfaring med å utvikle bilanlegg og erfarer at vi kan være en attraktiv samarbeidspartner også for andre aktører i bilbransjen, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom.

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Kate Skaug Nilsen, daglig leder ved Møller Bil Jessheim.
Kate Skaug Nilsen, daglig leder ved Møller Bil Jessheim.
Last ned bilde
Stein Are Olsen, COO i Møller Bil Norge.
Stein Are Olsen, COO i Møller Bil Norge.
Last ned bilde
Pål Bøe, Markedsdirektør Møller Eiendom.
Pål Bøe, Markedsdirektør Møller Eiendom.
Last ned bilde
Isak Oksvold, direktør miljø og bærekraft i Møller Eiendom.
Isak Oksvold, direktør miljø og bærekraft i Møller Eiendom.
Last ned bilde

Om Møller Mobility Group

Møller Mobility Group
Møller Mobility Group
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.moller.no

Følg pressemeldinger fra Møller Mobility Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Møller Mobility Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Møller Mobility Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom