AF Gruppen

Bygger nye leiligheter i Stockholm

Del

AFs datterselskap HMB bygger 87 nye boliger på Drevvikshöjden i Farsta.

Illustrasjon: Arkipol
Illustrasjon: Arkipol

AF Gruppens datterselskap HMB Construction AB har inngått en avtale med AB Familjebostäder, et boligselskap eid av Stockholm by, om å bygge 87 leiligheter i trinn 3 av Drevvikshöjden i Farsta. Kontrakten er på ca MSEK 218 ekskl. mva.

Prosjekt Drevvikshöjden, som ligger mellom Farsta og Sköndal i Stockholm kommune, består av i alt fem etapper med totalt rundt 600 utleieleiligheter, barnehage og andre lokaler.

Etappe 3 gjennomføres som en totalentreprise og omfatter 87 leiligheter, inkludert 19 ungdomsleiligheter, garasjer, tilfluktsrom og en nabolagsgate.

Energiforsyningen til eiendommen kommer fra solceller, bergvarme og fjernvarme med et årlig energiforbruk på under 55 kWh/m2. Eiendommen prosjekteres og produseres for å oppfylle standarden Miljöbyggnad Silver.

– Boligene blir bygget med redusert klimaavtrykk og vi ser frem til fortsatt samarbeid med Familjebostäder, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i Sverige for AF Gruppen.

HMB Construction vant anbudet på hele prosjekt Drevvikshöjden ved utgangen av 2017. Prosjektering og kalkulasjon skjer etappevis, og Familjebostäder har opsjon på å avrope hver etappe.

HMB Construction er i ferd med å bygge etappe 1 og 2 av Drevvikshöjden, til en samlet pris på rundt MSEK 500.

HMB Construction er ett av syv datterselskaper i AF Gruppen Sverige. HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland. Selskapet omsetter for 1,3 milliarder svenske kroner (2018).

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: Arkipol
Illustrasjon: Arkipol
Last ned bilde
Illustrasjon: Arkipol
Illustrasjon: Arkipol
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 22,6 mrd kroner i 2019 og har i dag ca 5700 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg saker fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom