AF Gruppen

Bygger ny ilandføring for Statpipe rørledninger

Del

AF Gruppen er innstilt til kontrakt med Equinor på vegne av Gassco og Gassled JV for bygging av ny ilandføringstunnel for Statpipe rørledningene på Karmøy.

Kalstø, foto:  Øyvind Sætre/Gassco
Kalstø, foto: Øyvind Sætre/Gassco

Eksisterende ilandføringskulvert på Kalstø i Karmøy kommune skal erstattes av nytt landfall. Equinor har innstilt AF Gruppen som utførende entreprenør for de bygningsmessige arbeidene. Arbeidene omfatter sprengning av ca. 1,7 km tunnel, inkludert et utslag på 60 meter under havoverflaten, betongarbeider og installasjoner for inntrekking av nye rørledninger.

Arbeidene planlegges med oppstart i april 2022 og skal avsluttes i 2024.

Avtalen har en verdi på ca 300 MNOK eks. mva.

- AF Gruppen bygde i sin tid landfallet for Åsgard rørledningene på Kalstø. Nå ser vi frem til å komme tilbake og fortsette det gode samarbeidet med Equinor i et nytt prosjekt. Oppdraget gir oss mulighet til å bruke vår kjernekompetanse innenfor tunnel og erfaring med landanlegg til olje- og gassektoren, sier Geir Flåta, konserndirektør i AF Gruppen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kalstø, foto:  Øyvind Sætre/Gassco
Kalstø, foto: Øyvind Sætre/Gassco
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2020 og har i dag ca 5500 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom