AF Gruppen

Bygger eldreboliger i Västerås

Del

HMB Construction, en del av AF Gruppen, er tildelt oppdraget med å bygge 80 leiligheter i Ängsgärdets eldreboliger sentralt i Västerås.

Ängsgärdet äldreboende.  Illustrasjon: Axeloth arkitekter
Ängsgärdet äldreboende. Illustrasjon: Axeloth arkitekter

Oppdragsgiver er SBB, Samhällbyggnadsbolaget i Norden, og anskaffelsen utføres av Västerås kommune. Kontraktbeløpet er på 162 millioner svenske kroner, ekskl. mva. Oppdraget gjennomføres som en totalentreprise.

Bygningens reisverk bygges i en egen entreprise av en annen entreprenør, og HMB vil deretter ferdigstille prosjektet med fasade, tak, installasjoner og innvendige arbeider.

Ängsgärdets eldreboliger består av 80 leiligheter, felleslokaler, personalrom, kafé, kjøkken og ekstrarom. Eldreboligene vil være en del av en ny, sentral bydel med boliger og sentrumsfunksjoner.

 – Vi ser frem til å realisere byens ambisjoner om å skape flere boliger for eldre, slik at vi kan møte det økende behovet både i dag og i fremtiden, sier Bård Konrad Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen.

Prosjekteringen vil begynne om kort tid. Byggestart blir sommeren 2022 med planlagt ferdigstillelse høsten 2023.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ängsgärdet äldreboende.  Illustrasjon: Axeloth arkitekter
Ängsgärdet äldreboende. Illustrasjon: Axeloth arkitekter
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2020 og har i dag ca 5500 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore.

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom