AF Gruppen

Bygger 81 leiligheter i Oslo sentrum

Del

AF Gruppen har inngått avtale med Bjerke Grønnegata AS om bygging av boligprosjektet Grønnegata 6 i Oslo sentrum. Bjerke Grønnegata eies av Bjerke Eiendom.

Grønnegata 6, Illustrasjon: MAD arkitekter
Grønnegata 6, Illustrasjon: MAD arkitekter

Avtalen er en totalentreprise med verdi på MNOK 104 eks. MVA. Prosjektet er på 4200m2 BTA, og består av rehabilitering av 69 leiligheter i eksisterende bygg, og 12 leiligheter i et nybygg i bakgård. Prosjektet har blitt utviklet i samspill mellom AF og Bjerke Eiendom siden årsskiftet 2019/2020, og inkluderer bl.a. en BlueProof-løsning på eksisterende takflater, slik at både behovet for et vanlig fordrøyningsanlegg og belastningen på overvannsnettet i Oslo sentrum reduseres vesentlig.

- Vi har hatt et langt og vellykket samarbeid med Bjerke Eiendom for å muliggjøre prosjektet, og gleder oss nå til å sette i gang med byggingen. Bjerke Eiendom er en ny kunde for oss, som vi ser frem til et godt samarbeid med. Rehabilitering kombinert med infill-prosjekt passer svært godt med vår langsiktige strategi i Oslo sentrum, sier Eirik Wraal, konserndirektør i AF Gruppen.

Byggestart er andre kvartal 2021, med ferdigstillelse i tredje kvartal 2022.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Grønnegata 6, Illustrasjon: MAD arkitekter
Grønnegata 6, Illustrasjon: MAD arkitekter
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 27 mrd kroner i 2020 og har i dag ca 5500 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom