Byggenæringen med historisk satsing under Arendalsuka: Klima, sosial bærekraft og jobbskaping på agendaen

Del

For første gang i Arendalsukas ti-årige historie planlegger Norges største fastlandsnæring en felles stormønstring for å sette felles temaer på dagsorden.

Jill Akselsen, administrerende direktør i J.B. Ugland Eiendom og styreleder i Bygg Arena Arendal
Jill Akselsen, administrerende direktør i J.B. Ugland Eiendom og styreleder i Bygg Arena Arendal

Gjennom Bygg Arena Arendal planlegger 33 ledende bedrifter og organisasjoner i bygge,- anleggs- og eiendomsnæringen flere titalls seminarer, debatter og utspill om klima, sosial bærekraft og jobbskaping.

– Vår næring er den største sysselsetteren i Norge. Vi skaper rammene som former folks liv og bedriftenes verdiskaping. Vi kalles ofte 40%-næringen når vi snakker om miljø og bærekraft. Vi er en del av utfordringen knyttet til utslipp, men er også en helt avgjørende del av løsningen. Økt oppmerksomhet om næringen er en forutsetning for å lykkes, sier Jill Akselsen, adm. direktør i J.B. Ugland Eiendom og styreleder i Bygg Arena Arendal.

De fleste arrangementene finner sted på «Byggeplassen» hos Baker Jørgensen på Torvet, som er bransjeinitiativets base under Arendalsuka. Arrangementene overføres digitalt via bygg.no. Oversikt over arrangementene er tilgjengelig på Facebook-sidene til Bygg Arena Arendal.

Tirsdag: Klima, utslipp og krav til næring og politikere

Bygg Arena Arendal innledes tirsdag 17. august med frokostdebatten «Den glemte klimakjempen».

– Bygg- og anleggssektoren kan utløse et klimapotensial som tilsvarer utslippene fra hele personbilparken i Norge. FNs ferske klimarapport viser at det er akutt med grep som monner. Næringen diskuterer hvordan vi skal gjennomføre tidenes omstilling sammen med politikere, myndigheter og finansnæringen, sier Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse, innleder og ordstyrer for frokostdebatten.

Etter debatten arrangeres en rekke delseminarer om hva som må til å for å oppnå utslippsreduksjoner, grønne byggeplasser, og økt gjenbruk og ombruk.

Onsdag: Fremtidens kontor og sosial bærekraft

Onsdag 18. august og torsdag 19. august blir det fokus på fremtidens kontorløsninger og bomønstre.  

– Arkitekturopprøret har økt bevisstheten om at vi mennesker påvirkes av byggene som omgir oss. Vår bransje kan skape steder som forhindrer ensomhet og skaper gode nabolag, vi kan hjelpe flere inn i boligmarkedet og skape kontorer tilpasset en ny digital arbeidshverdag, sier Tone Tellevik Dahl, administrerende direktør i Norsk eiendom.

Torsdag: Småbyene som koronavinnere og jobbskaping i næringen

Torsdag 19. august inviterer Bygg Arena Arendal til debatter både om tilflytting til småbyene etter pandemien, og om jobbskaping i næringen. Næringen trenger 8000 nye fagarbeidere hvert år frem til 2030.

–Vi må øke statusen til fagutdanningen i Norge, og vi vil utfordre ansvarlige ledere og politikere til å satse tydeligere på den norske fagarbeideren i fremtiden, sier Lars Tronsmo, HR-direktør i Veidekke.

Kontakter

For ytterligere informasjon, kontakt prosjektleder Sverre Tiltnes på mob. (+47) 907 58 867

Bilder

Jill Akselsen, administrerende direktør i J.B. Ugland Eiendom og styreleder i Bygg Arena Arendal
Jill Akselsen, administrerende direktør i J.B. Ugland Eiendom og styreleder i Bygg Arena Arendal
Last ned bilde

Om Bygg Arena Arendal

Bygg Arena ArendalBygg Arena Arendal er et bransjeinitiativ for felles mønstring for bygg og anlegg inn mot Arendalsuka. Vi holder til i 2 etg i Baker Jørgensen på Torget under Arendalsuka.

Følg pressemeldinger fra Bygg Arena Arendal

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bygg Arena Arendal på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.