Kebony

Bygg hagesofa som kan stå ute hele året

Del

På Høyenhall i Oslo ligger det et uterom som hadde gjort sør-europeiske landskapsarkitekter grønne av misunnelse. Vertikale blomsterbed, et enormt basseng og elegante sittegrupper er sommer for familien Holsted.

HELÅRS UTESOFA: Hanne Holsteds utesofa er laget av Kebony og tåler å stå ute hele året. (Foto: Hanne Holsted)
HELÅRS UTESOFA: Hanne Holsteds utesofa er laget av Kebony og tåler å stå ute hele året. (Foto: Hanne Holsted)

Hanne og Rune har latt seg inspirere av hotellbilder på Instagram når de har skapt sitt uterom. Med utsikt til Barcode, fjorden og Holmenkollen er det ikke vanskelig å skjønne at når ekteparet Holsted inviterer til sommerfest, så er invitasjonene ettertraktet. Men for å holde en vellykket fest, er det viktig at gjestene kan sette seg ned og slappe av.

– Vi har flere ulike sittegrupper på tomten, men ønsket oss en ordentlig lang rekke med komfortable sitteplasser vendt mot bassenget. Det var viktig at de samtidig tåler vinterkulda, sier Hanne. Løsningen ble å lage sofaen selv av robuste Kebony-lengder.

Sofa på en helg

Paret valgte å bruke tynne Kebony-bord i kombinasjon med hårnålsben. Resultatet er en nett hagesofa som lett kan flyttes på.

– Vi endte faktisk opp med å bygge to sofaer da vi så hvor enkelt det var. Hver er på 2,30 meter. Det beste med disse sofaene er at jeg vet at de har et langt, vedlikeholdsfritt liv foran seg. Vi trenger hverken å pusse eller beise, og over tid vil den varme bruntonen bli til en lekker patinagrå, sier hun.

Uterom til å nytes

Det unike uterommet til Hanne, som har tjuetusen følgere på Instagram, har tatt form over tid.

– Da vi kjøpte huset i 2001 hadde vi aldri sett for oss at vi skulle ende opp med denne sommerdrømmen! Det begynte i det spe med at vi kledde hus og garasje i Kebonymaterialer som vi visste var hardføre og værsikre. Det har hele tiden vært viktig for oss med gode materialvalg slik at vedlikeholdet skulle være minimalt, sier Hanne. Så begynte ballen å rulle. Da de ble foreldre i 2010 begynte de å sjekke potensialet som lå i naturtomten de eide – men som aldri hadde blitt utnyttet.

– Vi visste ikke engang at vi hadde utsikt, ler hun. Til tross for et svært bratt og krevende terreng der byggherren ba dem om å bevare trestammene slik at arbeiderne kunne tjore seg fast, endte familien opp med et 4x8 m basseng med tilhørende lysthus. Midt i et boligstrøk i Oslo øst.

Hver dag er en bassengdag

I dag er basseng-, og hagedrømmen oppfylt.

– Jeg pleier å si at vi har en veldig kortreist sommerhytte. Femti meter fra huset har vi alt vi trenger for å melke den norske sommeren, og jeg tror jeg kan telle på én hånd de dagene i sommerhalvåret hvor datteren vår ikke er i bassenget. Folk klager på det ustabile sommerværet, men faktum er at når ingen andre rekker å komme seg til stranda mens sola skinner, så rekker vi en dukkert i bassenget.

Hun har bevisst innredet uterommet med planter som knapt trenger vanning og værbestandige puter.

– Her vil vi nyte sommeren, ikke luke på oss vondt i ryggen eller stresse med puter hvis det kommer en skur, sier hun.

Kebony finnes i ulike dimensjoner hos de store trelastforhandlerne.

Hanne Holsted ønsket seg en ordentlig lang rekke med komfortable sitteplasser. Det var viktig at de samtidig tåler vinterkulda. Løsningen ble å lage sofaen selv av robuste Kebony-lengder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

HELÅRS UTESOFA: Hanne Holsteds utesofa er laget av Kebony og tåler å stå ute hele året. (Foto: Hanne Holsted)
HELÅRS UTESOFA: Hanne Holsteds utesofa er laget av Kebony og tåler å stå ute hele året. (Foto: Hanne Holsted)
Last ned bilde

Om Kebony

Kebony
Kebony
Hoffsveien 48
0377 Oslo

+47 06125http://www.kebony.no

Kebony er et miljøvennlig treverk i høy kvalitet, som ikke krever vedlikehold utover vanlig rengjøring. Kebony har dokumenterte gode egenskaper for en rekke forskjellige bruksområder, særlig mye brukt til terrasse og fasadekledning.

Teknologien bak Kebony® er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Denne prosessen forbedrer egenskapene til treet ved hjelp av en bio-basert væske. Prosessen gir treets cellestruktur en permanent endring med de ypperste egenskaper og en dyp brunfarge som kan sammenlignes med eksklusive tropiske tresorter.

Følg saker fra Kebony

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kebony på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kebony

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom