RSA

BYD Tang SUV nummer 1.000 levert til kunde!

Del

Etter at BYD Tang ble lansert for det norske markedet for fire måneder siden, har salget av den helelektriske SUV-en gått over all forventning. Mandag denne uken ble BYD Tang nummer 1.000 levert ut i Norge!

Overlevering av BYD Tang nummer 1.000 i Norge. Fra venstre: administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold og Walid Wakil, BYD Tang SUV-kunde nummer 1.000.
Overlevering av BYD Tang nummer 1.000 i Norge. Fra venstre: administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold og Walid Wakil, BYD Tang SUV-kunde nummer 1.000.

Den helelektriske firehjulstrekkeren BYD Tang SUV er en nykommer på det norske el-bilmarkedet, men har likevel høstet stor interesse og mye positiv omtale blant både kunder og motorpressen. BYD Tang SUV leverer en kombinasjon av helelektrisk drivlinje, stor plass, et eksklusivt design, gode ytelser og ikke minst lang rekkevidde.

Den romslige 7-seteren er spesielt tiltalende for familier som ønsker kombinasjonen av god plass, mye utstyr og gode kjøreegenskaper. Den anerkjente designeren Wolfgang Egger står bak bilens design, som preges av slanke og sporty linjer kombinert med det nyeste innen teknologi. BYD Tang SUV leveres med et intelligent firehjulstrekksystem, som er optimalisert for norske vinterforhold. Mandag denne uken ble BYD Tang SUV nummer 1.000 levert ut til kunde! 

26 års erfaring innen batteriproduksjon

BYD har over 26 års erfaring innen batteriforskning- og utvikling, noe som har vært helt avgjørende for Tang sin suksess. SUV-en er utstyrt med det revolusjonerende batteriet Blade, som leverer 86,4 kWt batterikapasitet. Bilens akselerasjonsfart går fra 0-100 km/t på kun 4,6 sekunder og har oppgitt rekkevidde fra 400-528 km (WLTP kombinert/urban).

-Vi har opplevd en fantastisk etterspørsel etter BYD Tang i månedene etter lansering, som vi også forventer vil fortsette det neste året. I motsetning til mange konkurrenter som sliter med transport- og leveringsutfordringer, er vi i en svært gunstig leveringssituasjon med biler på lager- Dette er en fordel for kunder som ønsker bilen levert raskt, sier administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold.

Forrige måned satte BYD ny salgsrekord globalt, med til sammen 90.121 solgte elektrifiserte kjøretøy. Dermed befester BYD sin posisjon som en av verdens ledende produsenter innen elektrifiserte kjøretøy, og har oppnådd salgsvekst ni måneder på rad. Ved utgangen av november telte det samlede salget av personbiler hele 500.922 biler hittil i 2021.

-Vi er veldig glade for all den positive tilbakemeldingen vi har fått fra nye Tang-kunder i Norge. Ettersom BYD Tang SUV er vår aller første elektriske personbil på det norske markedet, har vi lyttet til alle tilbakemeldinger, og vi har som mål å kontinuerlig overgå kundenes forventninger. Resultatet BYD har oppnådd i Norge de siste månedene er en stor motivasjon og inspirasjon for videre satsning og utvikling, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europe.

BYD Tang SUV kan prøvekjøres og bestilles gjennom 44 BYD-forhandlere landet over.
Pris fra kr. 599.900,-.

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere.

Bilder

Overlevering av BYD Tang nummer 1.000 i Norge. Fra venstre: administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold og Walid Wakil, BYD Tang SUV-kunde nummer 1.000.
Overlevering av BYD Tang nummer 1.000 i Norge. Fra venstre: administrerende direktør i RSA, Frank Dunvold og Walid Wakil, BYD Tang SUV-kunde nummer 1.000.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om RSA

RSA
RSA
Øvre Eikervei 77
3048 Drammen

+ (47) 32 21 88 90https://rsa.no/

RSA er en komplett nordisk bilimportør av person- og varebiler, med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. RSA er importør for Suzuki, Isuzu, Maxus og BYD til Norge, samt Maxus i Sverige, Danmark, Island, Færøyene, Polen, Finland og Grønland. RSA har bygget opp et solid forhandlernettverk med til sammen nærmere 200 forhandlere.

I tillegg til samarbeid med bilforhandlere over hele landet, driver RSA forhandlerkjeden RSA BIL med 11 forhandlere i viktige strategiske områder i Norge. Vår erfaring innenfor import av biler, deler og tilbehør og forhandlerdrift, gjør oss til en moderne totalleverandør og distribusjonspartner.

Følg pressemeldinger fra RSA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RSA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra RSA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom