Bane NOR

Buss for tog gjør Trøndelag enda grønnere

Del

Arbeidet med å elektrifisere Trønder- og Meråkerbanen er allerede i gang. Det legger til rette for mer miljøvennlige og stillegående tog, men for å få et enda mer klimavennlig tilbud på skinner blir det noe buss for tog mellom Trondheim S og Stjørdal/Skatval i helgene fra 29. april 2022.

Bedre togtilbud gir kortere arbeidstid på natten
- I Bane NOR er vi glade for økt bruk av jernbanen, for det betyr mer miljøvennlig transport av reisende og gods, sier Ola Grendal, prosjektleder for elektrifiseringen av Trønder- og Meråkerbanen, men fordi det går flere person- og godstog enn før, får vi kortere arbeidstid med tomme spor på natten.

- For strekningen Trondheim S-Stjørdal/Skatval betyr det at nettene ikke er lange nok til at vi får gjort alt arbeidet vi må for å bli ferdige med elektrifiseringen til utgangen av 2024, legger han til.

Helgejobbing i sporet fra slutten av april 2022 gir grønne spor
For deg som reiser vil elektrifiseringen bety mer moderne persontog med bedre komfort og større kapasitet. For godstransportørene vil det bety større kapasitet og raskere transport.

For å unngå forsinkelser for nattog og godstrafikk, må Bane NOR jobbe i sporet på dagtid lørdager og søndager fra 29. april 2022 og foreløpig ut året. Arbeidet vil forgå mellom kl. 1400 og kl.2100 på lørdager og mellom kl. 0800 og kl. 1500 på søndager. SJ Norge sørger for alternativ transport når togene ikke går.

-Vi beklager at togene ikke kan gå helt som normalt i helgene, men for at dette skal omfatte så få som mulig, er jobbingen lagt til den tiden i uka det er færrest som reiser med tog, sier Ola Grendal.

Han er glad for at resultatet blir grønne spor i Trøndelag med stillegående, elektriske, mer moderne og enda mer miljøvennlige tog.

Hva det betyr for deg?
- Selv om det er færre som reiser i helgene, er det likevel mange som gjerne skulle tatt toget. Derfor synes vi det er viktig å informere tidlig om at det er arbeid og stengte togstrekninger, sier Victor Hansen, direktør for Kunde- og trafikkinformasjon i Bane NOR.  Vi har samarbeidet tett med SJ Norge for å finne gode løsninger, slik at du som reiser skal få en best mulig opplevelse mens vi jobber.

I perioden 29. april til 5. juni er det delvis helgestengt for togtrafikk mellom Skatval og Trondheim S. Fra og med 11. juni er det delvis helgestengt for togtrafikk mellom Stjørdal og Trondheim S. SJ Norge setter opp buss for tog på strekningen. Dette berører reisende på både Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen. Sjekk nettsidene eller reiseplanleggerne til SJ Norge eller Entur for informasjon om din reise.

Bane NOR jobber også på strekningen Storlien-Hell på Meråkerbanen, men her vil arbeidet i hovedsak skje på natten og togtrafikken kan gå som normalt. Unntaket er helgene 17. juni til 20. juni og 16. september til 19. september, hvor det er stengt hele helgen og SJ setter opp buss for tog.

- Det er ikke første gang jernbanen trenger et viktig løft. Fra tidligere vet vi at de som reiser med tog setter pris på å få tidlig beskjed slik at de kan gjøre gode valg for sin reise,understreker Victor Hansen i Bane NOR. 

Derfor har Bane NOR og SJ Norge noen viktige råd for reisen:
- Husk at reisen kan ta lenger tid og at avgangstiden kan være litt annerledes, forklarer Hansenog fortsetter: Vi i Bane NOR takker deg og alle som reiser med tog for tålmodigheten!

Nøkkelord

Kontakter

Døgnåpen pressevakt

For alle typer spørsmål, ikke minst for hendelser i togtrafikken der pressevaktene uttaler seg på relativt kort varsel.

Tel:91656565presse@banenor.no

Lenker

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom