Byggmax

Bruk heller fredagen på å fikse ting du allerede har

Del

Å fikse er bedre enn å kjøpe nytt, både for lommeboken og miljøet. For tredje året på rad arrangerer Byggmax Fiksefredag.

- Vi mener det skal være enkelt og billig å ta bærekraftige valg, uansett hvilken dag det er. Byggmax ønsker ikke å svartmale Black Friday, spesielt ikke i vanskelige økonomiske tider, men snarere hjelpe folk å finne gleden som ligger i å fikse og bevare tingene man allerede har. Følelsen av å reparere noe helt på egenhånd slår følelsen av å kjøpe noe nytt ned i støvlene, sier Niklas Hamberg, Norgessjef i Byggmax. 

I tillegg til et bibliotek med over 100 guider på hvordan man pusser opp i hjemmet har Byggmax en dedikert gruppe for hjemmefiksere fra hele landet på Facebook. Her er det tusenvis av engasjerte hjemmefiksere som daglig deler tips og triks, og ingen spørsmål er for dumme. 

- Byggmax er på lag med hjemmefikseren. Hjemmefiksing er positivt for kropp, sinn og samfunn. Vår forretningside er å tilby best pris, alle dager i uken. Målet vårt er å kunne gi alle tips og råd til å realisere drømmeprosjektet sitt. Byggmax jobber langsiktig for å holde prisene nede. Vi matcher alle priser hos lokale konkurrenter syv dager frem i tid, og med en sånn prisgaranti er det ingen vits i å sitte på gjerdet og vente på større tilbudsdager. Det viktigste er å komme i gang og prøve å fikse og reparere, forteller Hamberg. 

Byggmax sine fem fiksetips til fiksefredag – og ellers på året 

Rengjør
Alt som skal fikses bør rengjøres og klargjøres før fiksing. Gjør rent før du limer, teiper eller skrur noe sammen. Fjern fett, skitt og alt av løse materialer, som gammelt lim, tapet eller liknende. Gamle knekte treplugger kan borres ut og erstattes med nye. 

Bruk riktig lim riktig
Vi har alle forsøkt å lime noe, og de aller fleste har opplevd at limet ikke holder. Sjansen er stor for at du bruker feil lim. Lynlim er det vanlige tyntflytende klare reparasjonslimet som alle bør ha lett tilgjengelig. Med lynlim sitter fingrene fast etter ett lite minutt, men husk at det tar et helt døgn før limet har oppnådd full styrke. La det du limer få hvile litt. Skal du lime noe med stor belastning, som de gamle trestolene, bør du heller gå for to-komponent epoksylim, men bruk hansker. 

Velg riktig skrue
Treskruer med skarpe spor fester selvfølgelig treverk, men for sammenføyinger, som skal sitte tett bør du velge en skrue som er dobbeltgjenget. Da gjengene i hver ende av skruen klemmer sammen trestykkene kraftigere, og sitter langt bedre etterpå. Forsøk å plassere skruen så den krysser trefibrene. Skruer i endeved sitter dårlig. Fordrill gjerne et smalt hull der skruen skal gå. Det finnes skruer for alle klima og vi anbefaler at du sjekker pakken før du starter å bore og skru. 

Lag en ny del
Av og til må deler byttes helt ut. Det kan være så enkelt som et nytt skaft til den gamle riven eller å skifte et låshus. Her er det bare å være kreativ. Rørisolasjon kan for eksempel erstatte isoporen på trampolinestengene. 

Teip
Teiping er kanskje den aller enkleste formen for hjemmefiksing. Gaffateipen er en klar favoritt hos mange. Den sølvgrå tapetteipen er sterkt klebende, vannfast (ikke oljefast) og en meget slitesterk allroundteip, som egner seg til lapping av alt fra telt, luftmadrasser og badebasseng til takrenner. Likevel er det en quickfix som nok ikke holder i lengden. Butylteip egner seg for eksempel bedre for å ta sprekken i takrenna, nedløpsrøret eller andre steder som utsettes for regn og fukt. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom