Handel og Kontor i Norge

Brudd i lønnsoppgjøret mellom Virke og HK i Norge

Del

Virke og HK i Norge ble ikke enige i de ordinære forhandlingene under årets lønnsoppgjør. Oppgjøret går til mekling 28. og 29. april og det er fare for streik.

HKs forbundsleder Christopher Beckham
HKs forbundsleder Christopher Beckham

- Våre krav er rimelige og innenfor frontfagsrammen. Men når Virke avviser alle krav, er det umulig for oss å fortsette forhandlingene, sier forbundsleder Christopher Beckham.

Partene sto langt fra hverandre allerede ved starten av forhandlingene. Bruddet kommer som følge av uenighet om lønnsoppgjøret som helhet, og spesielt tre helt sentrale krav om å ramme inn søndagen som en annerledes dag, økt kjøpekraft og full lønn under sykdom og foreldrepermisjon.

- Når vi vil ramme inn søndagen som annerledesdagen, handler det om å ta styring på arbeidstiden. I dag er ikke ansatte i varehandelen omfattet av arbeidsmiljølovens vern mot natt-, og søndagsarbeid. Det er urimelig, konkluderer Beckham.

Lønn under sykdom og foreldrepermisjon er et viktig sikkerhetsnett. Det innebærer at arbeidsgiver betaler full lønn under sykdom også etter arbeidsgiverperioden på 16 dager, og får det refundert fra NAV. Mange bedrifter har dette i dag, men oftest gjelder det kun ledere og arbeidstakere med høy lønn. Arbeidstakere som ikke har full lønn under sykdom taper også penger, fordi de får lavere feriepengeutbetaling.

- Full lønn under sykdom- og foreldrepermisjon er et rettferdskrav. Vi kan ikke være med på at ledere og høytlønte har dette, mens varehandelsansatte som har stått i front under hele pandemien ikke har det, raser Beckham.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

HKs forbundsleder Christopher Beckham
HKs forbundsleder Christopher Beckham
Last ned bilde

Om Handel og Kontor i Norge

Handel og Kontor i Norge
Handel og Kontor i Norge
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 11 80http://www.hkinfo.no/

HK i Norge er en arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat sektor. Medlemmene våre jobber blant annet innen handel, luftfart, kontor, finans og servicevirksomhet. Med rundt 79.000 medlemmer er vi i dag LOs tredje største forbund. HK i Norge jobber for at medlemmene våre skal ha trygge arbeidsplasser og gode lønns- og arbeidsvilkår.

Følg pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handel og Kontor i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handel og Kontor i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom