SAFE

Brudd i forhandlingene med Norges Rederiforbund

Del

Etter to lange dager i Oslo hos Norges Rederiforbund ble det brudd i årets lønnsforhandlinger på NR-avtalen. Partene stod for langt fra hverandre til å kunne signere en enighet.

Foto: Gro Gullhaug
Foto: Gro Gullhaug

Det har vært et godt samarbeidsklima i forhandlingsutvalget, og engere-utvalg har jobbet godt med å forklare motparten SAFE sine krav. Tiden i forhandlingene har blitt brukt godt og det var et ønske om å komme til enighet fra begge parter.

– Vi hadde realistiske og godt gjennomarbeidede krav. Men fra motparten sin side var ikke tilbudet godt nok til å kunne signeres, sier NR-områdeleder i SAFE , Bjarte Lygre.

– Forventningene fra medlemmene om å få opprett holde kjøpekraften med dagens stigninger innen strøm, bensin, renteøkninger osv er stor. Tilbudet fra NR ville betyd en reallønnsnedgang, sier forbundsleder Hilde-Marit Rysst.

– Årets forhandlinger går nå videre til mekling. Her blir riksmeklerens oppgave å hjelpe til med å finne en løsning for å unngå at det blir konflikt, sier Rysst.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Gro Gullhaug
Foto: Gro Gullhaug
Last ned bilde
Bjarte Lygre NR-områdeleder Foto: Rebecca Bjerga
Bjarte Lygre NR-områdeleder Foto: Rebecca Bjerga
Last ned bilde

Lenker

Om SAFE

SAFE er et fagforbund for ansatte i energisektoren, til lands som til havs. Navnet er en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren, SAFE for enkelthets skyld.

Følg pressemeldinger fra SAFE

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SAFE på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SAFE

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom