Statens vegvesen

Brua over Badderelva settes i trafikk i natt til onsdag

Del

E6 i Nord-Troms gjenåpnes natt til onsdag når den midlertidige brua over Badderelva settes i trafikk.

Tirsdag kveld gjenstår bare mindre  arbeider før den midlertidige brua er klar for trafikk.   Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
Tirsdag kveld gjenstår bare mindre arbeider før den midlertidige brua er klar for trafikk. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen

Det var tirsdag kveld for en uke siden at brua måtte stenge som følge av svikt i konstruksjonen. Siden da har Statens vegvesen jobbet sammen med Stetind Entreprenører AS og Anlegg Nord AS for å gjenopprette forbindelsen.

Tirsdag kveld gjensto bare mindre arbeider, og brua vil åpne for trafikk natt til onsdag.  

Effektiv jobb

– Vi har jobbet for at den midlertidige brua skulle være på plass i løpet av en uke, samtidig som vi har tatt høyde for at arbeidet kunne ta opptil to uker. Vi er veldig glade for at alt har gått etter planen, og at trafikken kan gå som normalt igjen både for lokalbefolkningen og transportnæringa, sier Gunnar Haugen, som er fagansvarlig for nasjonal bruberedskap i Statens vegvesen.

Sikker bru

Den midlertidige brua er 50 meter lang, og dermed lengre enn den eksisterende brua på 38 meter. Brua får ett kjørefelt og vil være lysregulert.
Sikkerheten er den samme som for permanente bruer og lastklassen blir den samme som for den opprinnelige brua og det øvrige riksvegnettet i området.

Ny bru

Statens vegvesen er i gang med arbeidet for å få på plass en permanent bru.
– Den mest nærliggende løsningen er å legge brua i dagens E6-trasé, og i så fall vil det være nødvendig å etablere ny midlertidig bru ved siden av til den permanente brua er klar. Fram til vi har gjort nærmere vurderinger, kan vi ikke si noe om hvor lenge den midlertidige brua vil være i bruk eller om når en ny permanent bru kan være på plass, sier Tore Lysberg.
Statens vegvesen er allerede i gang med grunnundersøkelser i området.
Tore Lysberg understreker at det vil bli bygd en ny permanent bru så snart dette er mulig.
– I tillegg til behovet for å få en ny permanent bru på E6 gjennom Nord-Norge, er det en grense for hvor lenge vi kan legge beslag på ressurser som er en del av den nasjonale bruberedskapen.

Analyserer årsaker

Statens vegvesen har satt i gang arbeidet med å analysere årsakene til at Badderen bru kollapset.
– Vi går grundig hva som er gjort i denne saken, for å finne årsaken til kollapsen og se hva vi kan lære. I mellomtiden vil vi ikke spekulere i årsaker, sier Tore Lysberg.

Nøkkelord

Kontakter

Pressevakt Drift og vedlikehold

* Drift, vedlikehold og forvaltning av riksvegnettet * Brøyting/strøing/salting * Asfalt * Rekkverk * Bruer * Tunneler * Fjelloverganger * Rasteplasser * Inspeksjoner * Ferje

Tel:479 05 472pressedv@vegvesen.no

Bilder

Tirsdag kveld gjenstår bare mindre  arbeider før den midlertidige brua er klar for trafikk.   Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
Tirsdag kveld gjenstår bare mindre arbeider før den midlertidige brua er klar for trafikk. Foto: Frode Lyng Hansen, Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom