Brød og sirkus i Stavanger 28. – 30. august
Stavanger og omegn baker- og konditorlaug fyller i år 325 år. Jubileet feires siste helg i august med blant annet brødtorv i Stavanger sentrum og Rogalandsmesterskap for unge konditorspirer.
Gunvor Fiskå er daglig leder av Ryfylke bakeri, og er leder i Stavanger og omegn baker og konditorlaug, også kalt Stavangerlauget. Lauget har eksistert så langt tilbake som 1690 - den gangen det kun var fem bakere i Stavanger by.
Rogalandsmesterskap
Over tre hundre år senere, og enda flere bakere senere - er lauget arrangør for Rogalandsmesterskapet, som er en lærlingekonkurranse som skal pågå underBaker- og konditorbransjens landsmøte. Lørdag den 29.8 skal deltakerne lage en kake i tre etasjer, pluss en til dommerne, og to stykker marsipanfigurer under tema «Rogaland». Kakene skal produseres på Jåttå videregående skole, og deretter fraktes til Clarion Hotel Energy hotellet for utstilling og bedømming kl.14.30. (Arrangementet er åpent for publikum).
Landsmøtedeltakerne får mulighet til å stemme på sin favoritt, og vinneren av denne publikumsprisen blir vinner av kr 2000,-. Det er tre medlemmer av Baker- og konditorlandslaget som er dommere under lærlingekonkurransen og vinneren av konkurransen får et konditorkurs, informerer Fiskå.
Brødtorg og show med Eddi Eidsvåg
Fredag 28. blir det brødtorg i sentrum av Stavanger. Tolv av byens bakere fyller sine bord med brød og kaker og deler raust med alle - gratis, under ledelse av Pøbelgeneral og brødfantast Eddi Eidsvåg. (kl. 1700) Dersom noen har lyst å betale, går pengene uavkortet til pøbelprosjektet. Pøbelprosjektet ble startet av Eddi Eidsvåg og har som mål å få unge mennesker ut i jobb eller på skole.
Jubileet avsluttes med en egen markering i DNB-arena lørdag ettermiddag med påfølgende festmiddag på Clarion Hotel Energy.
Deltakerliste - Rogalandsmesterskapet
LAG A
Kjell Olav Barkved
Født 16.01.96
Bosted: Stavanger
Lærling hos Romsøe produksjon, ferdig om 1 år
Astrid Midtun
Født 24.03.96
Bosted: Sola
2 årig matfag Jåttå VGs, jobber på Slikkepotten, Sandnes
LAG B
Sifa Gulluoglu
Født 11.02.95
Bosted: Stavanger
Lærling Buøy Bakeri og konditori
LAG C
Sunniva Nergård Myhre
Født 05.11.95
Bosted: Stavanger
Ferdig utlært denne våren hos Ryfylke bakeri og konditori
Deltok i NM ung konditor.
LAG D
Mary Stine Røstad
Født: 12.03.94
Bosted: Randaberg
Ferdig utlært hos OC Roxman bakeri & konditori i disse dager
Iselin David Larsen
Født : 29.08. 93
Bosted: Stavanger
Matfag Godalen vgs. Skal starte på 2. året. Jobber hos Sjokoladepiken.
Pressekontakt årsmøtet Baker- og konditorbransjens landsforening
Elin Vatnar Nilsen (tel. 93428850) elin@krem.no
Leder av Stavanger og omegn baker- og konditorlaug
Gunvor Fiskå tlf 900 62 626 gunvor@ryfylkebakeri.no
Om Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Middelthunsgt. 27
0368 Oslo
+47 970 19 591http://www.bakerkonditor.no
Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for norske bakerier og konditorier. Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) har ca. 170 medlemsbedrifter (ca. 200 produksjonssteder). (Tall fra 2009). BKLFs medlemsbedrifter er organisert i fem regionale foreninger: Østlandet, Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge.
Følg saker fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Baker- og Konditorbransjens Landsforening
Norge har Nordens beste bakere7.9.2019 21:02:51 CEST | Pressemelding
Norge er nybakte nordiske mestre i baking. Et surdeigsbrød med grønn pepper og hvit geitost fikk hoveddommeren i ekstase.
Norske bakere og konditorer går for gull14.8.2019 11:32:49 CEST | Pressemelding
Norske bakere og konditorer har trent knallhardt i hele år. Nå går de for gull i den nordiske baker- og konditorkonkurransen som arrangeres under Matstreif i Oslo.
Elda Bakeri er Årets Bakeri 20198.5.2019 22:31:40 CEST | Pressemelding
Elda Bakeri er kåret til Årets Bakeri 2019. Det glutenfrie bakeriet i Sandnes vant kåringen i sterk konkurranse med 16 andre bakerier fra hele landet.
Dette er finalistene i Årets Bakeri 20193.4.2019 08:54:38 CEST | Pressemelding
Elda Bakeri (Gjesdalsveiens Conditori as), Majas Bakeri og W.B. Samson er i finalen i Årets Bakeri 2019. Vinneren kåres 8. mai.
16 bakerier nominert til Årets Bakeri 201925.3.2019 09:46:50 CET | Pressemelding
16 bakerier fra store deler av landet er nominert til tittelen Årets Bakeri 2019. Vinneren kåres 8. mai.
Nikolai (24) er Norges beste baker24.10.2018 09:07:53 CEST | Pressemelding
Nikolai Meling er norgesmester i baking. Gullet tok han etter to uker med maraton-trening etter at han steppet inn for sjefen som måtte trekke seg fra konkurransen.
Norges bakere 3. best i verden18.9.2018 09:55:02 CEST | Pressemelding
Norge tok en sensasjonell 3. plass i VM for bakere i Tyskland, kun slått av Tyskland og Kina.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom