Sony Music Norway

Britz med personlig låt

Del

Oslorapper Britz åpner opp om psykisk helse og en tung periode etter han mistet faren sin i låta «Som før», som er ute 30. oktober.

Med en unik stemme og sans for tekst og historiefortelling har rapperen Britz markert seg som en av de mest spennende nykommerne fra Oslo. Tidligere i år slapp sin debut-EP «Britz Szn», og med «Tay Keith» og seneste «Det er meg», har han også vist en hardere side av seg selv. Nå åpner han opp om en tung periode i tiden etter han mistet faren sin – og beskriver låta «Som før» som et slags brev fra han selv til dem som står han nær, og som han stengte ute i den vanskelige tiden.

«Låta handler om en tøff periode jeg har gått igjennom, tapet av min far, og hva det har gjort med meg. «Som før» er en låt som sier noe om hvor jeg engang var. Men at jeg har troa på at jeg kommer meg gjennom det med Gud ved min side» - Britz

Låta er produsert av JNS, og de har lenge snakket om å gjøre en personlig låt hvor Britz åpner opp og slipper folk inn. Han utfodret seg selv, både tekstmessig og til å synge finere enn han har gjort tidligere.

Med låta ønsker han å åpne opp om psykisk helse, fordi han i etterkant ser hvordan hans psykiske helse påvirket ham, selv om han på det tidspunktet prøvde å fortrenge det. Han vil vise lytterne at man ikke er svak selv om man har det vanskelig. 

«Livet er oppturer og nedturer. Jeg vil ikke være en artist som er overfladisk. Jeg vil være åpen om ting.  Jeg håper den gir noen en følelse av at de ikke er alene om å føle de tingene jeg får frem i låta.» - Britz

«Som før» slipper også i en periode som betyr ekstra mye for ham. 

«Den slippes nære første uken i november. Pappa døde i begynnelsen av november så bare av den grunn betyr det mye for meg å gi ut låten.» - Britz 

«Som før» er ute 30 oktober.

____________

26 år gamle Britz (Yaw Britwum) fra Haugenstua i Oslo har alltid ønsket å gjøre en forskjell. Han er typen som tenker at om noe er verdt å gjøre, så gjør man det ordentlig. Typen som alltid gir 100%, enten det er på fotballbanen eller på scenen, men som klarer å kombinere vinnerskalle med verdisyn, og som derfor også stortrives i jobben som sosionom. Å bygge relasjoner og å hjelpe andre inspirerer. Han motiveres av å være god, best, å vinne, men også av å kunne være raus og gi tilbake. 

Britz sparket i gang 2020 med slippet av debut-EP’n «Britz Szn», med låter som «Alé alé» med Jonas Benyoub, hitlåten «Vi flyr» med Isah og personlige «Dubai». På EP´n skildrer han reisen sin til nå, helt fra han tenkte at han ikke skulle drive med musikk til å nå satse fullt på artistkarrieren. Han forteller om å legge fotballskoene på hylla, fullføre en utdannelse for pappa som plutselig gikk bort, manøvrere seg gjennom kompiser som har tatt dårlige valg og å holde seg på rett kjøl. Alt for å komme til lyset i tunellen og der han er nå- med en jobb hvor han hjelper vanskeligstilt ungdom og en lovende artistkarriere. I 2020 satser han videre på sterke låter.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom