Sony Music Norway

Britz leverer bars på «Hooden opp»

Del

Med en unik stemme og sans for tekst og historiefortelling har rapperen Britz markert seg som en av de mest spennende nykommerne fra Oslo. Etter å ha vært stille i en liten periode slapp han «Det går bra» i juni, og følger tett opp med den litt hardere raplåta «Hooden opp» 16. juli. En låt om å være seg selv, være selvsikker og stole på prosessen.

«Låta handler om reisen min som artist til nå. Jeg snakker om det å lage følsom musikk, og hva det er som skiller meg fra andre artister. Jeg får frem at jeg velger å ikke gjemme meg bak en fasade. Den handler også om det å stenge negativitet utenoe jeg har slitt litt med og som jeg bevisst prøver å bli bedre på» - Britz

Britz er ikke redd for å snakke om følelser og mental helse, heller ikke i musikken sin. Men å synge, være følsom og åpen utelukker ikke å lage hardere hiphop, teknisk rap og punchlines – noe han vil bevise med «Hooden opp». 

«Folk må ikke glemme at jeg kan spytte og trives godt med det også. Jeg vil bare minne folk på hva Britz er i stand til – og med denne låta vil jeg få frem bars og punchlines» - Britz

Låten er produsert av Fazinthemix og Polo som hadde jobbet på en beat de spilte opp for Britz. 

«Beaten fikk meg til å føle meg som en kriger, samtidig som den ga meg en «champion»-følelse, så jeg bare begynte å skrive. Brukte et par timer på den, finpusset litt og til slutt satt vi der med «Hooden opp». Jeg er kjempefornøyd. Stor s/o til Faz og Polo» - Britz

«Hooden opp» er ute 16. juli.

____________

26 år gamle Britz fra Haugenstua i Oslo har alltid ønsket å gjøre en forskjell. Han er typen som tenker at om noe er verdt å gjøre, så gjør man det ordentlig. Typen som alltid gir 100%, enten det er på fotballbanen eller på scenen, men som klarer å kombinere vinnerskalle med verdisyn, og som derfor også stortrives i jobben som sosionom. Å bygge relasjoner og å hjelpe andre inspirerer. Han motiveres av å være god, best, å vinne, men også av å kunne være raus og gi tilbake. 

Britz sparket i gang 2020 med slippet av debut-EP’n «Britz Szn», med låter som «Alé alé» med Jonas Benyoub, hitlåten «Vi flyr» med Isah og personlige «Dubai». På EP´n skildrer han reisen sin til nå, helt fra han tenkte at han ikke skulle drive med musikk til å nå satse fullt på artistkarrieren. Han forteller om å legge fotballskoene på hylla, fullføre en utdannelse for pappa som plutselig gikk bort, manøvrere seg gjennom kompiser som har tatt dårlige valg og å holde seg på rett kjøl. Alt for å komme til lyset i tunellen og der han er nå- med en jobb hvor han hjelper vanskeligstilt ungdom og en lovende artistkarriere.

Kontakter

Bilder

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er Norges ledende plateselskap, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, i tillegg til en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape et vekstgrunnlag som fremmer musikkens utvikling og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Madcon, The Chainsmokers, Kygo, Alan Walker, Maria Mena, Camila Cabello, Jesper Jenset, Khalid, Rat City, Calvin Harris, Stina Talling, Miley Cyrus, HAYES, Justin Timberlake, Katastrofe, EMIR, Amanda Delara, Foo Fighters, Morgan Sulele, Ina Wroldsen, Hkeem, P!nk, Lars Vaular, Bruce Springsteen m.fl.

Følg pressemeldinger fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sony Music Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom