Lockheed Martin

Britisk F-35 på vingene

Del

Det første britiske F-35 flyet gjennomført i forrige uke sin jomfrutur. – Et vendepunkt for programmet, sier britisk talsmann.

FORT WORTH, Texas, 19. april 2012 – Storbritannias første jagerfly av typen F-35 gjennomførte sin jomfrutur fredag i forrige uke. – Dette er et vendepunkt for F-35 programmet, siden dette er det første internasjonale F-35 flyet til å få luft under vingene. Det bringer også Storbritannia et skritt nærmere denne jagerflykapasiteten som er essensiell for oss, sier talsmann for det britiske JSF-programmet Harv Smyth.

Flyet gjennomførte i løpet av den 45 minutter lange turen en rekke øvelser, og skal gjennomgå en serie tester både hos produsenten og hos myndighetene før det overføre til det britiske Forsvarsdepartementet. Det aktuelle flyet er den såkalte ”short takoff/vertical landing”-varianten av jagerflyet F-35 som Norge skal kjøpe. Det skal brukes til trening av britisk personell og operative tester på Eglin Air Force Base i Flordia, og vil overføres dit senere i år.

Bilder

Om Lockheed Martin

Lockheed Martin
Lockheed Martin
0
0000 0

http://www.f35.com

Følg saker fra Lockheed Martin

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lockheed Martin på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Lockheed Martin

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom