Universitetet i Bergen (UiB)

Brennhete homo-saker fra hele verden debatteres i Bergen

Del

Russisk homofobi, skeiv historie i islam, skeiv aktivisme i India og seksualitetspolitikk i Latin-Amerika er blant temaene som skal belyses i Bergen neste uke.

29.–30. august kommer forelesere fra hele verden til Bergen og UiB for å snakke om skeiv historie, nærmere bestemt usynliggjøringen og mangelen på kunnskap om skeiv historie.

Forskere, aktivister og filmskapere skal snakke om russisk homofobi, skeiv historie i islam, kulturkriger, skeiv aktivisme i India, rasisme og vold i Afrika, seksualitetspolitikk i Latin-Amerika, transhistorie i USA og mer.

– Jeg gleder meg til å få belyst tematikken fra så mange ulike posisjoner og se på likheter og forskjeller i måten skeiv historie brukes politisk rundt omkring i verden, sier leder for konferansekomiteen, professor Tone Hellesund.

LHBT-tematikk har blitt et sentralt symbol i mange pågående kulturkriger. Forfalsking og sensur av historien er virkemidler som aktivt brukes av mange ulike aktører. Konferansen vil gi eksempler på hvilke politiske konsekvenser manglende historiekunnskap eller forfalsket kunnskap kan få, og diskutere hva akademikere eventuelt kan bidra med.

Hellesund ønsker også at vi i Norge skjønner at vi må få opp kunnskapen om vår egen skeive historie. Skeiv historie er en selvsagt, men svært forsømt, del av den norske kulturhistorien, mener hun.

Kontakter

Kontakt:
Tone Hellesund, professor i kulturvitenskap,
Mail: Tone.Hellesund@uib.no
Tlf: 930 86 165

Lenker

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom