TYR

Bra at ammekua er med

Del

Omlegging til løsdrift og andre nye krav til produksjonen gjelder også for ammekua. Derfor er vi glad for at den ekstraordinære investeringsordningen for små- og mellomstore bruk også skal gjelder for ammeku. Stor honnør til de som har stått på for ammekua i denne prosessen, sier styreleder Erling Gresseth i TYR.

I Hurdalsplattformen var det foreslått en ekstraordinær investeringspakke for små- og mellomstore melkebruk. TYR mener at investeringsbehovet i den spesialiserte storfekjøttproduksjon er stort, og  reagerte derfor på at det kun gjaldt melkeproduksjon. TYR gjorde det klart for  Mat- og landbruksminister Sandra Borch at ammekuproduksjon også må inkluderes i en eventuell investeringsordning. Vi er glad for at statsråden har tatt dette til følge, selv om vi skulle ønske at pakken hadde vært større, sier Erling Gresseth.

 Vi vet at melkeproduksjonen skal reduseres neste år og det har vært et varig underskudd på norsk storfekjøtt gjennom mange år. Hvis vi har et mål om størst mulig sjølvforsyningsgrad på norsk storfekjøtt, så er det ammekua som må bidra til det i framtida. Da må rammebetingelsene være på plass, sier Gresseth.

 Ammekuproduksjonen er vesentlig i forhold til målet om landbruk over hele landet. 97% av fôrrasjonen til ammekua er norsk, der beiting på inn- og utmark utgjør en vesentlig del. Ammekua med sin diende kalv utnytter beiter fra mai/juni til september og ivaretar kulturlandskapet. Dyr på beite er viktig for å synliggjøre norsk landbruk.

 At ammekua gis muligheter gjennom en denne investeringsordningen gir nye muligheter til å fortsette arbeidet med å videreutvikle en bærekraftig norsk storfekjøttproduksjon. Men vi må ikke glemme at det fortsatt er et stort behov for å løfte økonomien i ammekuproduksjonen. Dette er bare starten avslutter Erling Gresseth.

Nøkkelord

Kontakter

Erling Gressethstyrelederstyret TYR

Tel:91877315

Om TYR

TYR
TYR
Storhamargata 44
2317 Hamar

952 90 855https://www.tyr.no/

Følg pressemeldinger fra TYR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TYR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TYR

Endelig prioriteres ammekua1.4.2022 14:30:43 CEST | Pressemelding

Bondelagets representantskap har vedtatt at Bondelaget blant annet skal prioritere ammekuproduksjonen i de kommende jordbruksforhandlingene. Bondelaget har spesifisert dette med at de ønsker et tilskudd for ku med kalv på beite, som har vært et av flere innspill fra TYR til faglagene i flere år. « Vi er veldig glade for at ammekua endelig prioriteres, men det må mere til for å få til en inntektsutjevning innenfor landbruket» uttaler styreleder i TYR Erling Gresseth

Nødvendig krafttak for ammekua16.2.2022 08:53:39 CET | Pressemelding

Det er nødvendig med et krafttak for ammekua, og vi krever en tydelig prioritering av ammekua i årets krav fra Jordbruket, uttaler styreleder Erling Gresseth i TYR. Vi krever over 250.000,- i økt inntekt, som er en dobling av inntekten til ammkubonden. Dette er nødvendig for at vi skal komme opp på gjennomsnittet i landbruket. Skal vi i tillegg ha en utjevning til andre grupper i samfunnet, må det enda mere til, sier Gresseth.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom