Boots Norge

Boots apotek tre ganger rundt jorden for Aktiv mot kreft

Del

I årets mørkeste måned har nesten 900 ansatte i Boots apotek, Boots Norge og Alliance Healthcare Norge tilbakelagt en distanse tilsvarende tre ganger rundt jorden. På veien har de samlet inn 1 krone per kilometer til Aktiv mot kreft. Torsdag overrekkes en sjekk på kr 141 879.

Vakre Romsdalsalpene dannet en perfekt ramme for Kilometers for Cancer
Vakre Romsdalsalpene dannet en perfekt ramme for Kilometers for Cancer

De ansatte har trosset snøstorm, kulde og regn. De har gått på ski, gått turer, akt, gått på skøyter og trent både inne og ute til felles mobilisering for kreftsaken.

– Engasjementet hos våre medarbeidere har vært fantastisk, og jeg er dypt imponert over alle de som hver dag har utfordret seg selv i hverdagen til en ekstra innsats for Aktiv mot kreft og for fellesskapet, sier administrerende direktør i Boots Norge og Alliance Healthcare Norge, Margrethe Sunde.

–Aktiviteten har satt fokus på sammenhengen mellom helse og trening, og at aktivitet også er viktig når man har fått en alvorlig diagnose og gjennomgår tøff behandling som er krevende for kroppen, forteller Sunde som selv har hatt kreft og er takknemlig for muligheten til å være med å bidra til Aktiv mot krefts arbeid med å bygge og drive Pusterom på norske sykehus.

– Det er de små tingene som bidrar. Det gjelder å finne små viktige grepene som bidrar til litt mer mestring og aktivitet i hverdagene. Denne aksjonen har minnet oss på det, og vi har motivert hverandre «rundt jorden».

 Nordlys og ekstremvær

Med Boots apotek fra Alta i nord til Mandal i sør har variasjoner i klima og værforhold utfordret kreativiteten. Medarbeidere i Alta drev med hundekjøring og jogging i nordlys, mens ansatte i Trondheim spilte squash innendørs mens ekstremværet Cora herjet utenfor.

-En morsom bieffekt av aksjonen er at vi har fått vist frem landet vårt og den fantastiske naturen vi har her til våre internasjonale kolleger gjennom bilder. Aksjonen har bidratt til økt samhold og stolthet i kjeden – og har også tydelig trigget et konkurranse-gen med våre internasjonale kollegaer. Det å samles om en sak som er større enn oss selv, og bidra til å hjelpe andre er viktig og det skaper glede. Og så bygger det fellesskap og kultur i et stort internasjonalt selskap som vi er en stolt del av sier Margrethe Sunde.

Fakta om Kilometers for Cancer

Kilometers for Cancer er en internasjonal aksjon, initiert at Walgreens Boots Alliance som eier Boots Norge og Alliance Healthcare Norge. Ansatte i Storbritannia, Mexico, Chile og Thailand har deltatt i aksjonen i januar, og alle landene har støttet lokale kreftorganisasjoner.

Aktiv mot kreft og Pusterom:

Aktiv mot kreft er en privat stiftelse etablert av Helle Aanesen og Grete Waitz i 2007.

Stiftelsens mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen, siden studier viser at fysisk aktivitet bedrer livskvaliteten og utholdenheten under og etter kreftbehandling. Aktiv mot kreft har etablert treningsrom, Pusterom, på 16 norske sykehus der pasienter som gjennomgår kreftbehandling kan trene med spesialutdannede trenere.

Kontakter

Bilder

Vakre Romsdalsalpene dannet en perfekt ramme for Kilometers for Cancer
Vakre Romsdalsalpene dannet en perfekt ramme for Kilometers for Cancer
Last ned bilde
At Norge er et utfordrende land å ferdes i beviste Boots Norge blant annet med en tur til fjellet Bjørnen i Møre og Romsdal
At Norge er et utfordrende land å ferdes i beviste Boots Norge blant annet med en tur til fjellet Bjørnen i Møre og Romsdal
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Boots Norge

Boots Norge
Boots Norge
Maridalsveien 300
0872 Oslo

23 25 07 00http://www.boots.no

Boots Norge har 158 apotek i Norge.

Boots har over 160 års erfaring fra apotekdrift og produktutvikling, og er i dag et av verdens best kjente merkenavn. I samarbeid med forskere og spesialister innen helse og hudpleie, utvikler og produserer Boots flere av Storbritannias bestselgende merkevarer for eksempel No7, Botanics og Soltan. Disse er tilgjengelige gjenom Boots apotek i Norge. Vi åpnet vårt første apotek i Norge i 2008. 

Vi har kjedekontor i Nydalen, grossisten Alliance Healthcare på Langhus og multidosefabrikken Farmaka. 

Boots Norge er en del av verdens største apotekledede selskap, Walgreens Boots Alliance, som er representert i mer enn 25 land over hele verden. 

Følg saker fra Boots Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Boots Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Boots Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom