Avinor

Bodø får tilgang på det asiatiske turistmarkedet

Del
– Dette er svært gode nyheter for regionen vår.
Finnair får tre ukentlige avganger til Bodø. Foto: Drone Nord
Finnair får tre ukentlige avganger til Bodø. Foto: Drone Nord

Med tre ukentlige avganger satser Finnair på Bodø lufthavn, med flygninger til og fra Helsinki. Dette vil gi Bodø og regionen god tilgang på det asiatiske turistmarkedet.

 – Dette er svært gode nyheter for regionen vår. Asiatiske turister er viktige for Norge, fordi de står for stor verdiskapning og mange arbeidsplasser i hotell- og servicenæringen, sier lufthavnsjef Troels Sandreid. 

 – Vi gleder oss stort over at vi får en direkterute mellom Helsinki og Bodø! Med Helsinki som trafikknutepunkt, åpner det seg store muligheter for å lansere Bodø og Salten som reisemål på flere nye markeder, sier Ann-Kristin Rønning Nilsen, Reiselivssjef i VisitBodø.

Finnair vil starte ruten Helsinki-Bodø fra juni til august, med flygninger tirsdag og søndag. Ankomst blir da kl. 0830 og avgangene 0900. Lørdager vi ankomst bli kl. 1810 og avgang 1835. Flyet blir en ATR 72, med 72 passasjerer. 

 – Vi gleder oss til å ønske Finnair velkommen. Dette bidrar til Avinors visjon om å binde Norge sammen med verden, sier Sandreid.

Nøkkelord

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Finnair får tre ukentlige avganger til Bodø. Foto: Drone Nord
Finnair får tre ukentlige avganger til Bodø. Foto: Drone Nord
Last ned bilde
Foto: Katrine Sørgård
Foto: Katrine Sørgård
Last ned bilde
Foto: Karoline O. A. Pettersen
Foto: Karoline O. A. Pettersen
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom