Ticket Feriereiser

Boblelisten: Vårens weekendbyer utenfor topplisten

Del
Våren i Norge kan være lunefullt – og vinteren kan overraske oss til langt ut i april. Å møte våren med en weekendtur til en storby i Europa gir vanligvis en større vårgaranti enn her hjemme. Paris, London og Roma er klassikere som frister oss som lengter etter våren. Men hvilke destinasjoner utenfor topp 10-listen trender mest? Ticket har tatt frem en liste over boblere med størst økning blant vårens weekendbyer.

-          Når den norske våren er sen er det populært å reise på en helgetur sørover. Paris, London, Roma og Barcelona ler de mest populære byene, noe som hverken er uvanlig eller overraskende. Det er derimot mer interessant å kaste et blikk lenger ned på listen, over byene som bobler og gjør de største økningene, for å få en indikasjon på hva som vil tiltrekke seg nordmenn fremover. Gdansk og Wien er eksempler på byer som tar store steg og til disse byene øker bestillingen med henholdsvis 118 og 96 prosent, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds – og administrasjonssjef i Ticket.

Også Milano, Berlin og Venezia er byer som har store økninger som vårens weekendreisemål. Gdansk har økt gjennom hele 2022, og ventes ytterligere økt søkelys gjennom 2023.

-          Gdansk er en polsk perle som blir stadig mer populær. I tider med økonomisk usikkerhet, kombinert med at vi har stor reiselyst, så er denne typen reisemål perfekt. I Gdansk kan du nyte tre-retters middager, drikke, shopping og SPA-behandlinger uten å bli ruinert. Prisene her er svært gunstige, og det er mulig å finne flybilletter til et par hundrelapper. At det er «Polens riviera» med en vidstrakt sandstrand gjør enda bedre, sier Ellen Wolff Andresen.

Italia er en vårfavoritt blant nordmenn og Roma er storfavoritten. De mindre italienske byene er imidlertid de som øker mest, som Venezia med 33 prosent. Italia som land generelt øker i popularitet, der stadig flere oppdager nye perler. Venezia er en kystnær, autentisk italiensk by med trange gater omgitt av familiedrevne restauranter. Den velkjente byen Milano øker også.

-          Vil du oppleve Venezia og se St. Markus-basilikaen uten trengsel anbefales å reise tidlig på våren, før høysesongen virkelig er i gang, tipser Ellen Wolff Andresen.

Boblelisten storby: Hit øker bestillingene mest

  1. Gdansk, + 118 prosent
  2. Wien, + 96 prosent
  3. Milano, + 56 prosent
  4. Berlin, + 48 prosent
  5. Venezia, + 33 prosent


Kilde: Tickets bookingstatistikk, storbyreiser bestilt t.om. 6. mars med avreise 24. mars – 31. mai

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Fredrik Selmers vei 6
0663 OSLO

90594673http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Lavere interesse for rene treningsreiser - nå vil vi kombinere!30.5.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse har nordmenns interesse for treningsreiser gått ned de siste årene. I 2019 ønsket åtte prosent av nordmenn å reise på en treningsreise, men interessen har nå sunket til kun én prosent. Undersøkelsen viser at de som har planlagt en tur i økende grad ser etter hvile og avslapning i ferien, fremfor trenings- og fitnessprogrammer.

Rush etter weekendreiser i Pinsen15.5.2023 13:18:20 CEST | Pressemelding

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag, og med det følger sjansen til å reise på fantastiske weekendreiser. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

Dette er det viktigste når vi reiser med barn28.4.2023 12:46:39 CEST | Pressemelding

Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at foreldre som reiser med barn prioriterer barnevennlig hotell, direktefly til reisemålet og et bredt utvalg av barnevennlige aktiviteter. I motsetning til andre typer reisende kommer prisnivået kun på fjerdeplass på listen over det som er viktigst for barnefamilier, som heller prioriterer smidig og bekymringsfri reise. For å gjøre det enklere for familier å ha en fantastisk familiereise sammen har Ticket tatt frem fem tips for å gjøre turen enklere.

Prisen og beliggenheten er viktigst når vi velger hotell24.4.2023 12:10:47 CEST | Pressemelding

Å velge hotell til ferien kan noen ganger være vanskelig – beliggenheten, prisen og frokosten er noe av det vi vurderer når vi leter etter hotell til reisen. I Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse ser vi at rimelige hoteller er viktigst, da mer enn én av to nordmenn ser på dette som en av de viktigste faktorene når de skal velge hotell. Deretter følger beliggenheten nær planlagte reiseaktiviteter og en god frokostbuffé.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom