EasyPark Norge

BMW Group og Daimler Mobility har tenkt å selge PARK NOW Group til EasyPark Group

Del

Det foreslåtte oppkjøpet av PARK NOW Group lar EasyPark Group ta det neste strategiske steget mot å bli en fremtredende global, digital mobilitetsaktør ved å kombinere topp moderne teknologi med dekningsgrad. De to aksjonærene, BMW Group og Daimler Mobility AG, har utviklet PARK NOW Group til en global leverandør av digitale parkeringstjenester.

Det tiltenkte salget av PARK NOW Group til EasyPark Group vil utvide dekningsgraden for topp moderne digitale parkerings- og mobilitetstjenester – som tilbyr både parkering på gaten og i parkeringshus, parkeringsveivisning (Find & Park), ladefunksjoner for elbiler og sømløs integrering i bilen.

Som kunngjort ved dagens signering har BMW Group og Daimler Mobility AG blitt enige om å selge fellesforetaket sitt, PARK NOW Group, til EasyPark Group, underlagt godkjenning av relevante myndigheter. PARK NOW er parkeringsvirksomheten til bilprodusentenes YOUR NOW-fellesforetak, sammen med tjenester for bildeling (SHARE NOW), skyss og turplanlegging (FREE NOW / REACH NOW), samt lading (CHARGE NOW) i Europa samt Nord- og Sør-Amerika. EasyPark, en veletablert og meget erfaren internasjonal bedrift som feirer 20 års virksomhet i år, har tenkt å tilegne seg PARK NOW for å fremme en fortsatt utvidelse av forretningsvirksomheten sin i henhold til sin plan for global vekst.

Under paraplyen til PARK NOW Group, har begge eierne av fellesforetaket YOUR NOW utviklet en global leverandør av digitale parkeringstjenester i løpet av de siste årene. PARK NOW drives under merkene RingGO, PARK NOW, PARK LINE og PARK MOBILE i 11 land. PARK NOW byr på et bredt utvalg av digitale tjenester tilknyttet parkering − både i parkeringshus og på gaten i 1100 byer. Kundene kan reservere, bestille og betale for parkeringsplasser på forhånd via appen.

EasyPark er en raskt voksende europeisk mobilitetsbedrift som hjelper førere med å finne, administrere og betale for både parkering og lading av elbiler. Med sin topp moderne teknologi støtter EasyPark sine brukere, bedriftene de arbeider for, byer og parkeringsoperatører med administrasjon, planlegging og håndtering sømløst i 2200 byer på tvers av 20 land i Europa og Australia. Bedriften ble anerkjent av Deloitte som ett av årets «Best styrte bedrifter» i 2019 og 2020.

Den tiltenkte anskaffelsen av PARK NOW lar EasyPark fortsette å vokse og bli en globalt fremtredende aktør innen parkeringsrelaterte, digitale mobilitetstjenester. De to bedriftene er perfekt posisjonert for markedsdekning i USA og Europa. Begge tjenesteleverandørene setter kundenes tilfredshet høyt, og deler en bedriftskultur basert på teknologisk entusiasme og en evig søken etter forbedringer. De drives an en lidenskap for smart mobilitet og renere byer som det er bedre å leve i. Med den globale dekningsgraden og skaleringen samt en integrert portefølje, tenker EasyPark å investere i ytterligere vekst og utvidelser, og vil tilby kundene sine enda bedre, mer integrerte tjenester i fremtiden.

 CEO for PARK NOW, Jörg Reimann, sier: «PARK NOW og EasyPark har et felles mål: å skape løsninger som strømlinjeformer parkering til noe som er enkelt, raskt og problemfritt for førere, operatører og byer. Det føles godt å drive innovasjonen fremover sammen med EasyPark. For parkeringsvirksomheten er markedsforholdene for skalerbar bygging og gevinst gjennom denne prosessen særlig gode. Helheten er større enn summen av de ulike delene.»

Landsdirektøren i EasyPark, Stian Andre Holst, sier: «Det er svært spennende at EasyPark nå tar det neste steget fremover med det tiltenkte oppkjøpet av PARK NOW. Det betyr at vi kan fortsette vår innovasjon og utvikle tjenesteporteføljen vår i Norge og få virksomheten vår til å vokse ved å nå ut til flere byer, parkeringsoperatører og førere. Jeg gleder med til å sette ut på denne reisen.»

Partene har blitt enige om å ikke avsløre transaksjonsbetingelsene. Avtalen er underlagt forhåndsgodkjenning av de relevante antitrustmyndighetene.

Nøkkelord

Kontakter

Louise Ekman, Head of Group PR
louise.ekman@easypark.net / +46 70 5222 117
Follow Easypark Group in our newsroom: www.easyparkgroup.com/news

Om EasyPark Norge

EasyPark Norge
EasyPark Norge
Postboks 19 Sentrum
0101 Oslo

23 30 88 80http://www.easypark.no

EasyPark Group

EasyPark Group er en raskt voksende, innovativ europeisk teknologibedrift som hjelper førere med å finne og administrere parkering og lading av elbil. Teknologien vår hjelper virksomheter, operatører og byer med administrasjon, planlegging sømløst i mer enn 2200 byer på tvers av 20 land. Vi gjør bylivet enklere – én parkeringsplass av gangen. Bedriften fikk utmerkelse av Deloitte for best styrte bedrift i 2019 og 2020. Gå til www.easyparkgroup.com for å lese mer.

PARK NOW

PARK NOW Group er en ledende leverandør av mobil parkeringsbetaling. Med digitale parkeringsløsninger under varemerkene PARK NOW, Parkmobile, RingGo og Park-line har organisasjonen nå virksomhet i over 1100 byer i Europa og Nord-Amerika. PARK NOW Group sørger for enklere parkering, både på gaten og i parkeringshus. De innovative digitale parkeringstjenestene gir kundene enkel tilgang til den optimale løsningen, med mulighet for plassreservering, bestilling av parkeringstid, billettløs inn- og utkjøring i offentlige parkeringshus, samt automatisk, kontantløs betaling. PARK NOW gjør det enklere for byer og tettsteder å redusere antallet biler som kjører rundt for å lete etter parkeringsplass i sentrum, og gir dermed et renere, sunnere og mer beboelig miljø.