Blueday Technology AS

Blueday Technology klar for internasjonal ekspansjon

Del

Valinor AS gikk nylig inn på eiersiden i Blueday Technology som største aksjonær gjennom en rettet emisjon. Lyse Vekst AS som gikk inn på eiersiden i desember 2020 deltok også sammen med eksisterende aksjonærer i denne emisjonen.

Blueday Technology AS, et teknologiselskap med hovedkontor på Forus i Sandnes har sin kjernevirksomhet innenfor elektrifisering av industrien. Selskapet leverer produkter og løsninger for å nå både klimamål og samtidig skape grønn industri. Selskapet har de siste årene vært gjennom en restrukturering når det gjelder produkter og løsninger, noe som er krevende ikke bare når det gjelder det kapitalmessige, men og samtidig å hensynta en internasjonal pandemi.

Valinor ser på Blueday Technology som et veldig spennende selskap innenfor smart energistyring, høyeffekt ladesystemer, samt elektrifisering av havneområder som og inkluderer landstrømsanlegg, sier Jarle Veshovde, investeringsdirektør for Valinor Energy.

Selskapet har tatt en ledende markedsposisjon innenfor landstrømsystemer, og vi ser frem til sammen med selskapet og de andre eierne, å videreutvikle denne posisjonen samt innta nye markeder både nasjonalt og internasjonalt, sier Veshovde.

Valinor legger stor vekt på at alle investeringer skal være fremtidsrettet, bærekraftige og lønnsomme.

Forretningssegmentet til Blueday Technology passer veldig godt inn i vår selskapsportefølje, og vi ser mulige synergier med flere av de selskapene vi allerede har investert i, avslutter Veshovde.

Adm. Direktør i Blueday Technology Hans Petter Heggebø er meget fornøyd med Valinor sin inntreden i selskapet.

Skal vi kunne nå våre ambisjoner rundt et klimamål kan en ikke ha et mål å øke det elektriske forbruket, snarere tvert imot. Det finnes ikke en mere miljøvennlig løsning enn den kilowatt-timen du ikke bruker. Ved å kombinere digitalisering sammen med elektrifisering får vi dette til. Stadig flere kunder, leverandører og premissgivere er opptatt av klimafotavtrykk, bærekraft og lokal forurensning. Valinor sin inntreden på eiersiden vil styrke selskapet og bidra til videreføring av flere spennende satsinger innenfor vår kjernevirksomhet, uttaler Heggebø.

Landstrømsystemer som er en gren i selskapets produktportefølje, har nå en solid installert base langs hele kysten i Norge og vi er i en ledende posisjon. Denne kunnskapen og erfaringen vil vi nå ta videre internasjonalt da dette markedet begynner å modnes og ser at Valinor kan bidra med deres internasjonale erfaring å angripe og vinne markedsposisjoner, forsetter Heggebø.

Blueday Technology leverer energiløsninger innenfor en rekke industrier som maritim, forsvaret, oppdrett og havnevirksomhet, sammen med Valior på laget ser vi frem til å skape en fremtidsrettet grønn industri avslutter Heggebø.

Nøkkelord

Kontakter

Om Blueday Technology AS

Blueday Technology AS
Koppholen 20
4313 Sandnes

https://blueday.no/

Følg pressemeldinger fra Blueday Technology AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Blueday Technology AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.