NRK

Blir NRKs nye radiosjef

Del

Cathinka Rondan blir NRKs nye radiosjef. Hun tiltrer stillingen 1 oktober.

Cathinka Rondan. Foto: Morten Venli.
Cathinka Rondan. Foto: Morten Venli.

Rondan er i dag radiosjef i produksjonsselskapet Rubicon som lager podcaster og radio for blant andre NRK, Bauer og VG. Kulturedaktør i NRK, Marius Hoel, har fungert som radiosjef det siste halve året etter at Marius Lillelien ble direktør for NRKs Distriktsdivisjon. Hoel går tilbake til sin stilling som kulturredaktør når Rondan er på plass i NRK.

– Cathinka Rondan har lang og bred erfaring med radio og radioproduksjon, blant annet fra NRK og fra det kommersielle markedet. Jeg er derfor svært glad for at hun har takket ja til jobben, og er sikker på at hun vil løse denne oppgaven på en svært god måte, sier direktør for Strategi og medier, Øyvind Lund.


NRKs lydinnhold er viktig for å løse samfunnsoppdraget, og som radiosjef får Rondan et strategisk ansvar for å videreutvikle NRKs radio- og lydinnhold på alle plattformer.

– Cathinka har stor forståelse og kunnskap om lyd og radio, men hun evner også å se fremover og tenke utvikling. Det er viktig i en tid hvor også radio- og lydinnholdet opplever stadig økt konkurranse, sier Øyvind Lund
Den nye radiosjefen i NRK har de siste fire årene jobbet med å bygge opp radioavdelingen i Rubicon som radiosjef. Disse årene beskriver hun som lærerike, interessante og morsomme. Nå gleder hun seg til nye utfordringer i NRK.

– Jeg gleder meg veldig til å bygge fremtidens lydinnhold sammen med hele NRK. Det er en utrolig spennende tid, en revolusjon rett og slett, for et medium jeg brenner for og elsker, sier NRKs nye radiosjef, Cathinka Rondan.

Kontakter

Cathinka Rondan: Tlf.:91787383, E-post: cathinka.rondan@gmail.com.
NRKs pressevakt: 414 28 800, E-post: pressevakt@nrk.no

Bilder

Cathinka Rondan. Foto: Morten Venli.
Cathinka Rondan. Foto: Morten Venli.
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Norsk rikskringkasting AS (NRK) skal fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr strømmetjenester for radio og TV, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. I tillegg har NRK et bredt tilbud til publikum på nett. 

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

NRK åpner arkivet29.8.2019 14:13:17 CESTPresseinvitasjon

Velkommen til en åpen dag på Marienlyst i Oslo for deg som lurer på hvordan din redaksjon kan bruke innhold fra NRKs arkiver! Vi inviterer ekstern presse fra hele landet til en praktisk og matnyttig dag der du får kunnskap om hva NRK kan dele av video, bilder og lyd til ekstern presse. NRK forvalter mange gyldne øyeblikk fra nasjonens historie, helt tilbake fra 1900 fram til dags dato. Dette ønsker vi å dele med deg som er journalist eller redaktør i et annet mediehus i Norge. Arrangementet er gratis inkludert lunsj. Meld deg på den dagen som passer best for deg ved å sende en e-post til prosjektleder og kommunikasjonsansvarlig lotten.christiansen@nrk.no innen 15. september. Deretter mottar du invitasjon med påmeldingslenke. Merk: Begrenset antall plasser.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom