Nortura

Blir enklere å finne hvor PRIOR-egget er produsert

Del
PRIOR vil gjøre det lettere å spore eggene sine: QR kode på pakningen skal lede folk rett til sporingssiden. PRIOR har tidligere fortalt at kun en av fem visste hva nummeret på PRIOR-eggene kunne brukes til.
FOTO: Nortura/Pål Engh
FOTO: Nortura/Pål Engh

– Vi har hatt Norges beste sporingstjeneste for egg i mange år, men funnene fra spørreundersøkelsen vi gjennomførte tidligere i høst har fått oss til å ta grep. Nå har vi bestemt oss for å endre på eggkartongen slik at folk lettere skal finne informasjon om sporingen, forteller Kjersti Sørby, produktgruppesjef i PRIOR.

Undersøkelsen avslørte at så få som 20 prosent av de spurte var i stand til å gjengi hva det rosa nummeret på PRIOR-eggene betyr. Selv om Prior begynte å trykke sporingsinformasjon på eggene allerede på slutten 90-tallet, virker funksjonen å ha gått litt i glemmeboka. Sporingstjenesten har vært tilgjengelig på prior.no siden den gang.

– Nå jobber vi med å tilpasse informasjonen på eggkartongen, blant annet ønsker vi å trykke en QR-kode som vil føre deg helt frem til sporingssiden vår på prior.no. Dermed håper vi at flere vil ta tjenesten i bruk og se hvilken norsk gård som eggene stammer fra, forklarer Sørby.

Sporbarhet tilbake til gården Nummeret på egget indikerer hvilken bonde som har produsert eggene. Når man legger nummeret inn i søkemotoren på prior.no, kommer det opp informasjon om hvor gården ligger og hvor mange høner PRIOR-bonden har. I tillegg vises informasjon om hvilket pakkeri som har pakket egget.

Åpenhet viktig for forbrukerne

– PRIOR ønsker å være åpen om produksjonen i alle ledd, og dette er en tjeneste som har vært tilgjengelig for forbrukerne i mange år, og da må vi også sørge for å gjøre sporingsfunksjonen lett tilgjengelig, sier Sørby.

Endringene vil bli synlig på de nye eggkartongene som ventes å komme i butikkene på vårparten 2023.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FOTO: Nortura/Pål Engh
FOTO: Nortura/Pål Engh
Last ned bilde

Om Nortura

Nortura
Nortura
Lørenveien 37
0585 Oslo

03070http://www.nortura.no

Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.

Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.

Følg pressemeldinger fra Nortura

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nortura

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom