NRK

Bli med på «Biesommer»

Del

Flere biearter er utrydningstruede, noe som også setter hele økosystemer i fare. NRK inviterer publikum til å hjelpe til å gi biene den beste sommeren de har hatt på mange år.

Foto: Jørgen Leangen/NRK.
Foto: Jørgen Leangen/NRK.

NRK drar i gang konkurransen «Biesommer». Den starter fredag 5. juli og holder på gjennom hele sommeren.

– NRK ønsker å bidra til å redde biene og insektene ved å fortelle om hvor viktige de er for oss. Det skal vi gjøre ved å gi publikum meningsfulle, artige sommeraktiviteter som bidrar til å bremse insektsdøden, sier Petter Ingholm Gustavsen, som er prosjektleder for «Biesommer».

Rapporten konkluderer med at årsaken til insektdød er forstyrrelser av den naturlige floraen som insekter lever i og lever av.

Det finnes mye man kan gjøre for å tilrettelegge for at bier skal få det bra. NRK ønsker å vise frem de mest bievennlige blomsterkassene, hagene eller hyttetakene som finnes der ute.

– Vi gleder oss til å se alle de fine bildene vi håper og tror vil komme inn via NRK.no eller via emneknaggen #nrksommer på Instagram, sier Gustavsen.

Slik deltar du i konkurransen:

Ta bilde og skriv noen ord om hva du gjør for å redde insektene i sommer, ​og send inn på nrk.no eller emneknagg #nrksommer på Instagram.​

Hver fredag kåres en delvinner og to andre for hederlig omtale. Konkurransen holder på gjennom hele sommeren. Den store vinneren blir kåret fredag 9. august. Vinneren vil få besøk av Norgesglasset og vil være med i en reportasje under årets siste sending av Sommeråpent.

Delvinnerne intervjues hver fredag i Norgesglasset på NRK P1 og Sommeråpent på NRK1 på kvelden viser bilder.

Den som blir kåret til vinner er den som juryen mener gir biene best tilgang på mat, bolig og et giftfritt miljø.

Juryen består av Frode Ødegaard ved NTNU samt redaksjonen i Norgesglasset og prosjektlederen for "Biesommer".

Kontakter

Petter Ingholm Gustavsen
Projektleder "Biesommer"
Telefon: 95 70 75 66
E-post: petter.ingholm.gustavsen@nrk.no

Bilder

Foto: Jørgen Leangen/NRK.
Foto: Jørgen Leangen/NRK.
Last ned bilde
Foto: Steinar Jøsok
Foto: Steinar Jøsok
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom