SINTEF

Bli med i nettverk for effektive og feilfrie prosjekter

Del

Ved å delta i FERDIG! kan du og din bedrift videreutvikle og omsette forskningsbasert kunnskap til verdifull praksis i samarbeid med forskere fra NTNU og SINTEF.

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Illustrasjonsfoto: Pixabay

Utfordringer knyttet til dagens gjennomføringspraksis i byggeprosessen er til dels kjent: lav produktivitetsvekst, fagsiloer, samt konservative gjennomføringsmodeller og -aktører. Samtidig er prosjektene i endring, med en større mengde tekniske installasjoner og systemer som skal virke sammen fra dag én.

– For å oppnå konkurransefortrinn i et marked i forandring, kreves en betydelig heving av kompetansenivået innenfor systematisk ferdigstillelse, sier forsker Sofie Mellegård ved SINTEF Byggforsk.

Ambisiøse målsettinger

FERDIG! setter ambisiøse målsettinger om kostnads- og tidsbesparelser i ferdigstillelsesfasen på 30-50 prosent, avhengig av prosjekttype og kompleksitet. Tidsbesparelsene kommer i tillegg til en nullvisjon for kvalitetsfeil.

FERDIG! har som mål å: 

  • Etablere og gjennomføre forskningsprosjekter
  • Initiere felles industriell tilnærming til ferdigstillelse
  • Styrke næringens strategiske utvikling ved å utarbeide anbefalinger og tiltak
  • Øke kompetansen om systematisk ferdigstillelse ved bruk av FoU-resultater
  • Dele og implementere ny kunnskap.

Læring på tvers av fag og bransjer

FERDIG! legger opp til læring på tvers av fag og bransjer. FERDIG! vil videre koordinere arbeid med prosjektsøknader mot virkemiddelapparatet (Forskningsrådet, Innovasjon Norge og SkatteFUNN) for å fylle identifiserte kunnskapshull med forskningsbasert kunnskap. Medlemmene i nettverket vil sammen prioritere mellom satsningsområder som eksempelvis industrialisering, standardisering, papirløse samarbeidsmodeller og nye verktøy for kompetanseutvikling (serious games og simulatortrening).

FERDIG! ble etablert i 2018 på oppfordring fra Prosjekt Norges medlemmer. Alle aktører tilknyttet prosjektrettet virksomhet kan delta i nettverket. Tirsdag 20. november blir det avholdt informasjonsmøte i lokalene til SINTEF Byggforsk i Oslo.  

Les mer om innmelding og informasjonsmøte her

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Illustrasjonsfoto: Pixabay
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

Arbeidet hennes kan spare Norge for store kostnader – nå mottar hun NTVAs Ærespris25.5.2020 11:51:22 CESTPressemelding

Norges Tekniske Vitenskapsakademi tildeler akademiets ærespris for 2019 til sjefforsker og professor Gerd Kjølle for hennes bidrag innen forsyningssikkerhet og pålitelighet i elkraftnettet. «Gerd Kjølle har flyttet den internasjonale forskningsfronten innen forsyningssikkerheten i strømnettet. Kunnskapen hun har produsert har skapt betydelige verdier for norsk næringsliv og samfunnet forøvrig,» skriver priskomiteen i sin innstilling.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom