ABB

BKK styrker elbil-satsingen med ABB-ladere

Del
ABB leverer 70 ladestasjoner til BKK for installasjon i norske storbyer.

ABB er en mangeårig leverandør av ladestasjoner til BKK og Lyse. Som en del av dette samarbeidet har partene avtalt en leveranse på ca. 70 ladestasjoner til BKK for installasjon i Bergen, Oslo, Stavanger og Trondheim i løpet av høsten.

BKK ekspanderer fortløpende sitt nettverk av elbilladere. 60 av de nye blir hurtigladere på 50 kilowatt. I tillegg utvider BKK med 10 nye lynladere som kan lade med 350/175 kW. Disse kan lade batteriene inntil syv ganger så raskt som konvensjonelle hurtigladere og bidrar dermed til mindre ladeangst gjennom vesentlig kortere opphold ved energipumpa. Reell ladehastighet er uansett avhengig av elbilens spesifikasjoner.

BKK samarbeider med Lyse i Stavanger, og totalt vil de to selskapene ha 220 ABB-ladere i Norge.

- BKKs ambisjon er å bli størst på elektrifisering i Norge. Vi vil stimulere til det grønne skiftet og satser derfor ambisiøst på å være godt representert med elbillading i norske byer og stadig flere fylker, forteller Odd Olaf Askeland, leder for elbillading hos BKK.

Skyløsninger

- Vi er stolte over å samarbeide med BKK, som nå akselererer bærekraftig biltrafikk i Norge, sier Gøran Salomonsen, leder for elektrifisering ved ABB i Norge.

Laderne støtter begge standarder for likestrømlading. I tillegg har flere ladere vekselstrømlading på inntil 22 kW. Leveranser skjer utover høsten 2019.

Laderne inngår i ABB AbilityTM-porteføljen av skytilkoblede løsninger, selskapets forente, digitale tilbud på tvers av ulike bransjer med over 210 løsninger hittil. Løsningen inkluderer blant annet betalingsløsninger, god innsikt i bruksmønsteret, bedre styring, maksimal oppetid, økt effektivitet og optimal drift.

ABB er ledende innen ladeinfrastruktur med en installert base som nærmer seg 1000 ladestasjoner i Norge, og produkter for alle ladestandarder. ABB tilbyr standardladere, hurtigladere og lynladere for de fleste applikasjoner i private og offentlige miljøer. Med ABBs ladere kombineres maksimal brukersikkerhet med fleksibilitet og mange tilpasningsalternativer.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB presenterer revolusjonerende fremdriftskonsept som øker skipets effektivitet betydelig2.6.2023 11:53:56 CEST | Pressemelding

Bransjens første elektriske fremdriftskonsept, ABB Dynafin™, etterligner bevegelsene til en hvalfinne for maksimal effektivitet og muliggjør nye fartøysdesign Designet for å bidra til skipsfartsindustriens mål om å kutte årlige klimagassutslipp med minst 50 prosent innen 2050 Uavhengig studie bekrefter at den nye teknologien kan redusere energiforbruket med opptil 22 prosent sammenlignet med et konvensjonelt fremdriftssystem

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom