Grappa Musikkforlag AS

Bjørnstad/Christensen/Drecker aktuelle med fantastisk ny musikk

Del

Singelen "My Suitcase and Me" er fra kommende album "Between Hotels and Time", skapt av tre gode venner og artister.

Foto: Bjørn Opsahl
Foto: Bjørn Opsahl

LYTT HER

Det har gått 44 år siden Ketil Bjørnstad møtte Lars Saabye Christensen for første gang. Sammen har de skapt musikk tidligere, også med Drecker på vokal. «Suite of Poems» ble utgitt i 2018, og det er ikke noe tvil om at deres samarbeid har vært og fortsatt er en suksess. Tre kunstnere som utfyller hverandre med hver sine styrker. 

Anneli Drecker er mest kjent for å være sanger i det elektroniske drømmepop bandet «Bel Canto». På denne utgivelsen er det et veldig annet musikalsk uttrykk, med kun piano som akkompagnement. Drecker sin vokal er full av kontraster – noen ganger lett, lys og luftig, andre ganger varm og jorda. 

"Melodien er så til de grader skrevet for Anneli Drecker. Allerede første gang vi sto på scenen sammen, under Vossajazz i 2000, skjønte jeg at jeg hadde funnet en sanger som fullt ut skjønte hvor jeg ville med mine melodier, ja, som videreførte dem med sitt unike nærvær og sin helt spesielle vokalkunst. Vi sang My Suitcase And Me inn på første forsøk. Hadde ikke øvd sammen på den en gang. Vi bare visste så godt, begge to, der i Propeller studio, hvor vi ville."  sier Ketil Bjørnstad. 

Forfatter og poet Lars Saabye Christensen har blitt anerkjent i både inn og utland for sine tekster, men han har også en stor interesse for musikk og har vært tekstforfatter for mange musikalske prosjekter tidligere.

"Jeg kan jo si, som komponist i denne sammenhengen, at teksten til Lars traff meg med full kraft. I diktet bønnfaller dikteren sin egen koffert om ikke å forlate ham. Det var så mye mer han hadde ønsket å gjøre her i livet. Jeg tror alle som har levd en stund, eller som er rammet av sykdom, kan gjenkjenne denne lengselen etter det tapte." forteller Bjørnstad. 

Albumet "Between Hotels and Time" kommer 21.oktober. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Bjørn Opsahl
Foto: Bjørn Opsahl
Last ned bilde
Cover: "My Suitcase and Me"
Cover: "My Suitcase and Me"
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom