Bilprodusentene bommer på C02-krav – risikerer bøter på 14,5 milliarder euro

Del

Utslippene fra bilindustrien går i gal retning, ifølge en fersk rapport fra PA Consulting. Mange bilprodusenter risikerer rekordbøter fra EU når de strenge utslippskravene innføres i 2021.

Lars Erik Maurud, PA Consulting
Lars Erik Maurud, PA Consulting

– Deadline nærmer seg nå med stormskritt, men det som er oppsiktsvekkende er at utslippene for et flertall av bilprodusentene går i gal retning, og at de faktisk er lenger fra målet i år sammenlignet med i fjor. Selv om mange produsenter har lansert el-biler, har et økt salg av SUV-er bidratt til at de totale utslippene fra bilprodusenten har steget, forteller Lars Erik Maurud, partner i PA Consulting.

Fra og med 2021 innfører EU strengere grenser for CO2-utslipp. Den nye grensen vil være på 95 gram CO2 per kilometer, som betyr at samtlige av de største europeiske bilprodusenter ikke når de gjennomsnittlige utslippsmålene.

– Foreløpig er det Toyota som ligger best an til å nå utslippsmålene, men vi estimerer at også de må belage seg på å betale bøter. BMW ligger an til å få 754 millioner euro i bøter, mens Volkswagen kan regne med svimlende 4504 millioner euro i bøter, ifølge våre beregninger, sier Maurud.

Totalt ligger de 13 største bilprodusentene an til å få samlede bøter på hele 14,5 milliarder euro.

For mer informasjon, kontakt Lars Erik Maurud, partner i PA Consulting: +47 901 39 501.

Bilder

Lars Erik Maurud, PA Consulting
Lars Erik Maurud, PA Consulting
Last ned bilde

Lenker

Om PA Consulting Group

PA Consulting GroupOm PA Consulting
PA Consulting Group (PA) er et internasjonalt konsulentselskap innen ledelse- og teknologirådgivning med 2800 ansatte. Et flertall av selskapets klienter består av ledende aktører innen bank, forsikring, detaljhandel, telekommunikasjon, energi og offentlig sektor. PA bistår kunder med strategi, utvikling av nye virksomhetsmodeller, endringsprosesser, samt transformasjon og effektivisering av IT-løsninger.

Følg pressemeldinger fra PA Consulting Group

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PA Consulting Group på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra PA Consulting Group

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom