Frivillighet NorgeFrivillighet Norge

Bibliotekene inviterer frivilligheten til møteplass

Del

Den 1. september åpner den fysiske utstillingen som er med å markere Nasjonal bibliotekdag og Frivillighetens år 2022 på rundt 100 bibliotek over hele landet. Bibliotekene ønsker frivilligheten velkommen med på den store dagen!

Fra utstillingen i Larvik bibliotek
Fra utstillingen i Larvik bibliotek

- Målet med utstillingen er at den skal vise koblingen mellom bibliotekene og frivilligheten i hvert enkelt lokalsamfunn. Mye kan skapes når bibliotekene er en møteplass og en koblingsboks for å få mennesker til og møtes. Da finner vi muligheter og løsninger lokalt, sier rådgiver Aase Wivestad fra Vestfold og Telemark fylkesbibliotek.

-Ta med objekter til utstillingen!
Wivestad forteller at bibliotekene kan invitere innbyggere og frivillige organisasjoner til å markere Nasjonal bibliotekdag og frivillighetens år på ulike vis denne dagen. Blant annet blir det muligheter for at organisasjonene kan komme med sine objekter og stille de ut på utstillingen.

Frivilligheten er avhengig av møteplasser

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, støtter opp om oppfordringen om samarbeid mellom bibliotek og frivillighet.   

- Bibliotekene er mer enn bøker. De er også svært viktige møteplasser for mye av det som skjer innen frivillighet i lokalsamfunnene over hele Norge, og steder hvor lag og foreninger kan vise fram aktivitetene sine. Bibliotekene er slik sett med på å holde frivilligheten i gang, sier Slotterøy Johnsen.

Seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Hanne Lin Rossow Prestegård, oppfordrer frivilligheten over hele landet til å ta kontakt med de lokale bibliotekene for å skape synergi, og benytte seg av invitasjonen de har fått til å delta på Nasjonal Bibliotekdag 1. september.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra utstillingen i Larvik bibliotek
Fra utstillingen i Larvik bibliotek
Last ned bilde
Fra utstillingen i Larvik bibliotek
Fra utstillingen i Larvik bibliotek
Last ned bilde

Lenker

Om Frivillighet Norge

Frivillighet Norge
Frivillighet Norge
Øvre Slotts gate 2b
0157 Oslo

21 56 76 50http://www.frivillighetnorge.no

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for frivillige organisasjoner i Norge. Vi arbeider for en helhetlig frivillighetspolitikk for å sikre vekst og utvikling i frivilligheten, som er en hjørnestein i norsk kultur og samfunnsliv. Frivilligheten er mangfoldig og politikken må derfor ha et spekter av ulike grep for å gi alle deler av frivillig sektor bedre rammevilkår.

Frivillighet Norge ble stiftet i 2005 og har i dag mer enn 300 organisasjoner som medlemmer som til sammen representerer over 50.000 lag og foreninger over hele landet. Drøyt 10 prosent av medlemmene er minoritetsorganisasjoner.

Følg pressemeldinger fra Frivillighet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frivillighet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frivillighet Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom