Det Norske Bibelselskap

Bibelen er årets julegave

Del

Bibelselskapet melder om rekordsalg av den nye bibeloversettelsen. Tirsdag passerte bibelsalget for inneværende år 100 000 eksemplarer.

Salget av den nye Bibel 2011 vil nærme seg 65 000 eksemplarer i løpet av denne uka. Fra før er det solgt ca. 38 000 av Bibelselskapets øvrige oversettelser.

– Mitt mål for lanseringen var at vi skulle oppnå et totalsalg på 100 000 bibler ved nyttår, men nå er det klart at vi allerede har passert dette tallet, og fortsatt er det to-tre uker igjen av året, jubler Dag Kjær Smemo som er Bibelselskapets prosjektleder for Bibel 2011.

Noen bibelutgaver er allerede utsolgt fra forlaget, men kan finnes hos lokale bokhandlere. Nye opplag kommer inn fortløpende, og noen bøker skipes inn fra trykkeriet i Nederland allerede før jul.

– Medieoppslagene og markedsføringsopplegget har litt av æren for rekordsalget, sier rektor Trond Blindheim ved Markedshøyskolen.

Han tillegger også Kirkens formidable innsats etter 22. juli en betydelig rolle for salgstallene.
– I dagene etter bombeangrepet i Oslo og massakren på Utøya holdt Kirken fram hovedbudskapet i Bibelen og Jesu "slogan"; Elsk din neste, sier han.

Tilbake på salgstoppen

Etter fire uker på salgstoppen ble Bibelen midlertidig forbigått av Karl Ove Knausgårds nye bok, men nå har Bibelen tatt førsteplassen tilbake.

Knausgård har selv vært engasjert som konsulent i forbindelse med den nye bibeloversettelsen og kan dermed glede seg over begge de øverste plassene på bestselgerlista.

– Selv om Bibelen ikke lenger er like viktig for hver og en av oss, er den grunnlaget for vår kultur og vår måte å tenke på. Den forteller om dannelsen av en kultur og dannelsen av en religion, og har vært sentral i vår kultur fra 1000-tallet, sier forfatteren til NRK.

Bibler under juletrærne

Det gode salget i månedsskiftet november/desember handler også om at Bibelen for mange er den perfekte julegave.

I Norge er det tradisjon i mange hjem å lese juleevangeliet på julaften. Noen gjør det på formiddagen, andre mellom hovedrett og dessert under julemiddagen. Andre igjen finner andre tidspunkt.

– Juleevangeliet er en av de sentrale fortellingene i vår kulturtradisjon, der leser vi om bakgrunnen for vår julefeiring, påpeker Dag Kjær Smemo.Bilder

Bibelen på topp: Den nye bibeloversettelsen kommer i mange innbindinger.
Bibelen på topp: Den nye bibeloversettelsen kommer i mange innbindinger.
Last ned bilde

Om Det Norske Bibelselskap

Det Norske Bibelselskap
Det Norske Bibelselskap
Bernhard Getz gate 3
0165 OSLO

47 97 64 50http://www.bibel.no

Det Norske Bibelselskap er en del av De forente bibelselskaper, et fellesskap av nasjonale bibelselskaper i mer enn 200 land og territorier. Sammen er de verdens største aktør når det gjelder oversettelse, utgivelse og distribusjon av Bibelen. Bibelselskapene er også aktive innen områder som hiv/aids, traumearbeid og leseopplæring. Bibelskapene samarbeider med alle kristne kirkesamfunn og mange internasjonale ikke-statlige organisasjoner.

Følg saker fra Det Norske Bibelselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Norske Bibelselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Norske Bibelselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom