Handelshøyskolen BI

BI får penger til forskning på finansmarkeder

Del

Postdoktor Sven Klingler får 8 millioner fra Forskningsrådet.

Postdoktorstipendiat Sven Klingler
Postdoktorstipendiat Sven Klingler

- Gratulerer til Sven! Denne tildelingen viser at BIs fagmiljø innen finans er blant Norges fremste og jeg gleder meg til å se resultatene av forskningen på et viktig tema, sier rektor ved BI Inge Jan Henjesand.

Klingler får tildelt midler fra programmet Unge forskertalenter, rettet mot forskere under 40 som har vist potensial til å utføre forskning av høy vitenskapelig kvalitet.

- Dette er penger som kommer hele samfunnet til gode. Utviklingen av vaksiner mot koronaviruset har virkelig vist oss hvor viktig det er å prioritere forskning. Kunnskap og forskning er helt avgjørende for å løse de store samfunnsutfordringene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim.

Klingler er veldig glad for pengene.

- Det er en ære at Forskningsrådet viser forskningsagendaen min denne tilliten, og jeg ser tildelingen som en stor mulighet til å bidra med viktig forskning, sier han

Skal forske på friksjon i finansmarkedene

Tittelen på prosjekt hans er ‘Funding frictions after the global financial crisis’.

- Friksjoner i finansmarkedene kan hindre organisasjoner fra å låne penger. I dette prosjektet vil jeg undersøke hvordan friksjoner påvirker finansiering for land, banker, pensjonsplaner og forsikringsselskaper, sier han.

BI's Insitutt for finans er internasjonalt anerkjent, og rangert blant de fremste i Europa.

- Dette er veldig gode nyheter. Tildelinger fra Forskningsrådet viser tydelig kvaliteten i BIs forskning og bidrar til å styrke våre fagmiljøer, sier prorektor for forskning og fagressurser Hilde C. Bjørnland.

Sterk konkurranse

Klingler er blant 260 forskere som i dag får tildelte penger for sine forskningsprosjekter. Konkurransen er hard, og det var over 2000 søkere ifølge Forskningsrådet.

- Konkurranse om forskningsmidler gjør at vi kan satse målrettet på den beste forskningen, og på forskere i alle stadier av karrieren. Nesten tusen internasjonale eksperter har vært i sving for å vurdere søknadene. Konkurransen er veldig tøff, og det er dessverre mange svært gode søknader som ikke får finansiering. Kvaliteten på forskningen har vært avgjørende for å slippe gjennom nåløyet, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Postdoktorstipendiat Sven Klingler
Postdoktorstipendiat Sven Klingler
Last ned bilde

Om Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI
Handelshøyskolen BI
Nydalsveien 37
0484 Oslo

46 41 00 00https://www.bi.edu/

Handelshøyskolen BI er en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. Vi er den eneste norske handelshøyskolen med trippel internasjonal akkreditering.

Følg pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Handelshøyskolen BI på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Handelshøyskolen BI

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom