Utleiemegleren

Betydelige leieprisforskjeller i landet

Del

Det er store forskjeller i leiepriser i landet. Det skiller nærmere 6.000 kroner i månedsleie for en 3-roms mellom Kristiansand og Oslo, sier Administrerende Direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal.

Foto: Knut Neerland
Foto: Knut Neerland

Oslo:

Det kostet i gjennomsnitt 10.235,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i oktober, dette er en nedgang på 2,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 4,8%.

En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.457,- kroner, dette er en oppgang på 0,4% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,2%.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 17.277,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,4%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,8%.

- Vi merker at folk flytter tilbake til Oslo, som resulterer i nærmere 60 flere inngåtte leieavtaler enn tilsvarende måned i fjor.

- I Oslo vest er det større aktivitet enn resten av hovedstaden, med mer pågang enn normalt for sesongen fra både utleiere og leietakere. Leietakere er gjerne firmakunder fra utlandet som fortsatt strømmer tilbake etter gjenåpning. Denne kundegruppen ser gjerne etter 2-roms leiligheter og større boliger, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Bergen

Det kostet i gjennomsnitt 8.440,- kroner å leie en 1-roms leilighet i Bergen i november, dette er en oppgang på 1,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 2,3%.

En 2-roms i Bergen kostet i gjennomsnitt 11.164,- kroner å leie, dette er en nedgang på 5,5% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5%.

En 3-roms leilighet kostet nå i gjennomsnitt 14.477,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 9,3%. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10.3%.

- Førjulstiden er normalt en litt roligere periode på leiemarkedet i Bergen. Det er noe mindre aktivitet og færre interessenter til hver bolig, men det er godt utvalg av flotte boliger til leietakere.

Vi opplever for tiden økt interesse for å investere i utleieboliger i Bergen, og denne høsten har vi vært i kontakt med en rekke små og store investorer som vurderer å kjøpe seg utleieboliger her. Dette er alt fra privatpersoner til store investorer og investeringsfond som vurderer oppkjøp av større utleieporteføljer i Bergen.

Endringene i gjennomsnittsprisene i vår statistikk må forstås med bakgrunn i markedssituasjonen under nedstigning i fjor og varierende utbud innenfor hver kategori. Det vi kan si er at leieprisene for alle boligtyper er moderat opp i 2021 sammenlignet med 2020, sier Daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove

Trondheim:

En 3-roms kostet i gjennomsnitt kroner 13.446, som er en nedgang på 9,7% siden forrige måned, og en nedgang på 3% sammenliknet med 2020.

- Som normalt er det rolig på leiemarkedet i november, men boliger leies ut hele året. Vi har hatt en økning av utenlandske arbeidstakere på slutten av året, sier Daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan

Stavanger:

 -Generelt holder leieprisene seg godt og ligger stabilt på et høyere nivå sammenliknet med fjoråret, og vi ser en svak økning generelt i antall ledige boliger på leiemarkedet i Stavanger. Antallet er fortsatt lavt sammenlignet med tidligere år og vi forventer en positiv utvikling i leieprisene i året som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge

Romerike:

Det kostet i gjennomsnitt 11.273,- kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i november. Dette er en nedgang på 2,7% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 5,2%.

En 3-roms kostet i gjennomsnitt 13.963,- kroner, dette er en oppgang på 2,3% fra forrige måned. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6.4%.

Nedre Romerike

I likhet med oktober, ble også november en god måned for utleiemarkedet på Nedre Romerike med god økning i snittpriser for 2- og 3-roms leiligheter. Leieprisene påvirkes nok mest av porteføljesammensetningen og volum av boliger, og ikke så mye på grunn av en prisøkning i markedet. Vi har et stort volum av boliger til leie mot slutten av året. Fortsatt er det nyere boliger med god standard og sentral beliggenhet som er de enkleste å leie ut. Erfaringsmessig går vi inn i en periode nå der markedet blir noe roligere, boligene må presenteres på en god måte og til riktig markedspris, sier daglig leder for Utleiemegleren Lillestrøm, Tom Anders Andersen.

Øvre Romerike

November er normalt en rolig måned i leiemarkedet hvor det er færre boliger til leie på markedet, men de attraktive boligene leies ut på kort tid. Vi har til tross for en roligere periode hatt bra oppdragsinngang og gleder oss til å vise flere spennende objekter utover i desember og på nyåret. Dette er en fin tid for leietakere som ønsker å leie bolig fra januar eller februar, som har mye å velge i med liten konkurranse på visninger, sier daglig leder for Utleiemegleren Jessheim, Tom Fjalestad

Asker og Bærum

Det kostet i gjennomsnitt 12.761,- kroner å leie en 2-roms leilighet i Asker og Bærum i november. Dette er en oppgang på 3% fra forrige måned, og en oppgang på 5,1% sett mot samme måned i fjor.

For en 3-roms kostet det i gjennomsnitt 14.802,- kroner, som er en nedgang på 6,9% fra forrige måned, og en oppgang på 5% sett mot samme måned i 2020.

 - Utleiemegleren Asker og Bærum har lagt bak seg en god måned med svært god oppdragsinngang i november. Mange ønsker å leie ut boligen sin før jul så vi gleder oss til vise flere spennende objekter fortløpende. Vi har hatt en stor økning i leieprisen for 1-roms leiligheter. Det skyldes mye at det er ferdigstilt mange nybygg i Asker og Bærum hvor snittprisen øker som følge av etterspørsel på leiligheter i nyere bygg med høy standard. 2-roms og 3-roms holder seg stabilt i pris og vi har god etterspørsel fra leietakere. Nå fremover mot jul forventer vi at markedet roer seg litt, men det er fortsatt aktivitet gjennom julen. Vi ser frem til et nytt godt år i 2022 med et velfungerende utleiemarked i Asker og Bærum, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Mats Larsen.

Drammen

I Drammen kostet det i gjennomsnitt 11.585,- kroner å leie en 2-roms i november, som er en oppgang på 17,4% sammenliknet med oktober, og en oppgang på 8,6% sammenliknet med samme måned i fjor.

- Vi har hatt god interesse på de fleste boliger i november, og vi ser at med riktig leiepris så oppleves markedet som godt.  De boligene som ofte tar noe lengre tid å leie ut er 1-roms, boliger som har lavere standard og boliger som ligger usentralt, sier daglig leder for Utleiemegleren Drammen, Eivind Sveen.

Østfold

Det koster i snitt kr 11.623,- å leie bolig i vårt distrikt. Det er en oppgang på 2 % sammenlignet med samme måned i fjor.

- På mange måter ble november mer hektisk en forventet, og vi har hjulpet 25 leietakere med å finne et nytt sted å bo før jul. Desember er normalt en roligere måned før markedet våkner til liv igjen i januar. Det er en liten økning i antall annonserte boliger. Fortsatt er det boliger i nye prosjekter med sentral beliggenhet som best respons, sier daglig leder for Utleiemegleren Østfold, Helge Hanch-Hansen.

Vestfold

Vi merker at det er noe mindre oppmøte på visningene inn mot adventstiden, men det har vært god interesse fra utleiere som ønsker hjelp til å leie ut boligene sine fra nyåret. Av erfaring kan det være veldig klokt å legge ut boligene rett før jul da en del leietakere bruker juleferien til å se seg om etter et nytt sted å bo fra nyåret.

Vi opplever stadig økt interesse fra utleiere i Grenlandsområdet. Det gjelder både de som ønsker å investere i en utleiebolig i Skien og Porsgrunn, men også de som leier ut selv i dag ser muligheten til å kunne sette bort oppfølgingen med det å leie ut bolig i dette området.

Vårt kontor i Sandefjord håndterer utleieforhold også i Grenlandsområdet, sier daglig leder for Utleiemegleren Vestfold, Karsten Olsen.

Kristiansand

Gjennomsnittlige leiepriser i Kristiansand og omegn på 1-roms leiligheter er 6.318,- kroner, 2-roms 8.265,- kroner og 3-roms 11.547,- kroner. Leieprisene er svakt økende, og utbudet av antall leieobjekter på Finn er som normalt på denne årstiden. Vi opplever etterspørsel etter rekkehus, tomannsboliger og eneboliger i etablerte boligfelt med nær avstand til skoler og barnehager, som det per i dag er mangel på i leiemarkedet. Vi anbefaler derfor investorer å kjøpe i disse områdene, sier daglig leder for Utleiemegleren Kristiansand, Tor Gunnar Albert.

Kontakter

Vibecke Lyse AugdalAdministrerende direktør

Tel:90866381

Bilder

Foto: Knut Neerland
Foto: Knut Neerland
Last ned bilde

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren
Utleiemegleren
Josefines gate 18
0351 Oslo

22 93 29 00http://www.utleiemegleren.no

Om Utleiemegleren

Utleiemegleren er Norges ledende meglerforetak på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Utleiemegleren har nå omtrent 16500 boliger i sin portefølje. Selskapet ble startet i 1995 og har kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Lillestrøm, Jessheim, Drammen, Lysaker, Sandefjord, Moss og Kristiansand, i tillegg til seks kontorer i Oslo. Utleiemegleren Pro tilbyr spesialtilpassede utleietjenester til profesjonelle eiendomsbesittere på østlandsområdet. Utleiemegleren har i dag ca. 200 ansatte. Grunnleggerne av Utleiemegleren eier 50 % av selskapet, og Fredensborg kjøpte seg inn med en 50 % eierandel i januar 2019. For mer informasjon, se utleiemegleren.no og www.fredensborg.no.

Følg pressemeldinger fra Utleiemegleren

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utleiemegleren på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Utleiemegleren

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom