Stortinget

Bestill stortingspresidenten til klasserom i hele landet

Del

Dette skoleåret er det mulig for skoleklasser fra hele landet å bestille en videosamtale med stortingspresidenten Tone W. Trøen.

Dette skoleåret er det mulig for skoleklasser fra hele landet å bestille en videosamtale med stortingspresidenten Tone W. Trøen.

– Jeg gleder meg til å bruke tid med barn og unge og håper mange vil benytte muligheten til et digitalt besøk på Stortinget. Demokratiet angår alle, jeg er opptatt av at barn og unge tidlig blir aktive samfunnsdeltakere, sier Trøen.

Målet er at barn og unge fra hele landet skal få anledning til å lære om, og få et forhold til, Stortinget selv om de ikke har anledning til å komme på besøk. Skoleklasser fra femte trinn til og med tredje klasse på videregående kan nå bestille videosamtale med stortingspresidenten for skoleåret 2018/2019. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder for påmelding.

– Vi på Stortinget må gjøre oss fortjent til tillit, og da tror jeg det er viktig å være tilgjengelige for folk. Skolene trenger lite utstyr for å få dette til, så dette er et skikkelig lavterskeltilbud. Barn og unge er vant med å snakke sammen via skjerm, så dette tror jeg blir veldig bra, sier Trøen.

Her kan klassene booke time: ­- https://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/oversikt-over-omvisninger/besok--og-formidlingstilbud-for-skoler/spor-stortingspresidenten/

Stortinget har flere formidlingstilbud til skolen:

  • Omvisninger med målgruppetilpasset undervisningsopplegg
  • Læringsspill
  • Nettbaserte læringsressurser

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom