Bipolarforeningen

Berørte av bipolare lidelser får egen støttetelefon

Del

For første gang får Norge en anonym støttetelefon for mennesker med bipolare lidelser og deres pårørende. I dag lanseres «Bipolarlinjen».

– Vi i Bipolarforeningen blir ofte kontaktet av berørte som har behov for å snakke med noen som vet hvor «skoen trykker». Nå har vi fått på plass et lavterskeltilbud som vi tror vil være til støtte for mange, sier Nina Antonov, daglig leder i Bipolarforeningen. 

Tjenesten driftes av frivillige erfaringseksperter som selv har diagnosen eller er pårørende. De har taushetsplikt og har bestått en grundig skolering. 

Skiller seg ut fra eksisterende støttetelefoner 

For å være frivillig i Bipolarlinjen må du enten ha diagnosen selv, eller være pårørende. De andre støttetelefonene som er i dag, som Mental Helse og Kirkens SOS, består av ansatte og frivillige. 

– Det er hverken en forutsetning eller en forventning at du møter på noen som selv er berørt av bipolar lidelse dersom du ringer til de eksisterende støttetelefonene, påpeker Antonov. 

Bipolarlinjen er gratis og åpen for alle, mandager til onsdager fra kl. 17-20.
Telefonnummer 21 99 65 00. 

Bipolar lidelse er en utbredt diagnose i Norge 

Helsedirektoratet anslår at det er ca. 160 000 personer i Norge som har en bipolar lidelse. Så kan man regne en 4-5 pårørende for hver av disse. Det er med andre ord en diagnose som berører mange. 

Bipolarforeningen er den eneste organisasjonen som jobber spesielt for berørte av bipolare lidelser sine interesser. Foreningens frivillige har enten en bipolar lidelse eller er pårørende. Flere av disse har sterke historier å fortelle og kan stille til intervju. 

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Nina Antonov, daglig leder i Bipolarforeningen.
Nina Antonov, daglig leder i Bipolarforeningen.
Last ned bilde

Om Bipolarforeningen

Bipolarforeningen
Bipolarforeningen
Hausmannsgt. 19
0182 Oslo

21 99 65 01https://www.bipolarforeningen.no/

Følg pressemeldinger fra Bipolarforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bipolarforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.