Advokatfirmaet BerngaardAdvokatfirmaet BerngaardAdvokatfirmaet BerngaardAdvokatfirmaet Berngaard

Berngaard får seks nye partnere og en bærekraftig doktorgrad  

Del

Advokatfirmaet Berngaard henter hele fem partnere og to senioradvokater fra advokatfirmaet Sverdrup. Det utradisjonelle advokatfirmaet får samtidig en ny partner som samarbeider med næringslivet om Norges første doktorgrad i avfallsrett og sirkulærøkonomi.

— Det er deilig når fine folk finner hverandre. Gjengen fra Sverdrup er ikke bare sylskarpe og attraktive forretningsadvokater som utvider og styrker tjenestene i Berngaard. De deler våre verdier og velger oss på grunn av vår kultur. Det er vi faktisk stolte av. Det er også helt avgjørende for at vi sammen skal finne de beste og mest bærekraftige løsningene for våre kunder, sier managing partner i Berngaard, Inger Roll-Matthiesen.

Konform bransje

Partnerne og advokatene som melder overgang fra Sverdrup har vært på jakt etter et større miljø, som deler deres faglige ambisjoner, og som setter mennesket i sentrum. 

— Advokatbransjen er hardt rammet av konformitet. Det blir en hvilepute i både kunderelasjoner, arbeidsmetoder og kultur. Til slutt tror alle det kun finnes én vei til Rom. Vi har lenge ønsket å utfordre nettopp det etablerte. Så dukket Berngaard opp, en annerledes arbeidsplass i denne konforme bransjen. You had me at hello, som det heter i filmen, sier partner fra Sverdrup, Heidi Grette når hun skal forklare møtet med Berngaard.

Begge parter bekrefter at morsomme samtaler før sommeren meget raskt førte til enighet om å forene krefter og jobbe etter verdiene engasjement, integritet og balanse. Roll-Matthiesen understreker sistnevnte. 

Balanse

— Vi streber etter balanse i alt vi gjør. Balanse mellom advokat og kunde, mellom jobb og hjem og fritid, mellom menn og kvinner, mellom sakens omfang og arbeidets pris, og ikke minst mellom vekst og bærekraft, sier Roll-Matthiesen.

Hun sier at Berngaard har hatt en klar strategi om å bli stadig bedre, flere og sterkere - men ikke for enhver pris. 

— Vi skal verken utnytte de som jobber her eller de som søker råd her. Kollegaer som trives sammen, som deler verdier og er stolte av arbeidsplassen sin, leverer de beste advokattjenestene. 

Bærekraftig doktorgrad

Det grønne skiftet og arbeidet med å sikre et bærekraftig samfunn blir et sentralt satsningsområde i Berngaard fremover. Selskapet får advokat og lærebokforfatter Einar Bratteng inn i partnerskapet. Han tar Norges første doktorgrad i avfallsrett og sirkulærokonomi   ved Universitetet i Oslo. Prosjektet  finansieres av sentrale aktører i avfallsbransjen, Norges forskningsråd og Berngaard.  

— Det er en selvfølge at vi bidrar i verdens viktigste fellesoppgave. Med Einar investerer vi i kompetanse og utvikler oss faglig for å finne de beste løsningene for kundene våre. Juss og andre fag må gå hånd i hånd for å finne balansen mellom risiko og muligheter som klimautfordringer og sirkulærøkonomien innebærer, på en klode som trenger drahjelp fra alle. Med Einar på laget kan Berngaard tilby landets fremste kompetanse innen miljø- og avfallsrett, sier Roll-Matthiesen. 

NYE I BERNGAARD: 

Tom Eivind Haug, partner

Heidi Grette, parner

Henrik Moestue Bang, partner

Espen Komnæs, partner

Øyvind Collett Skog, partner

Hanna Motzfeldt, senioradvokat

Ida Kristine Tungehaug, senioradvokat

Einar Bratteng, partner og doktorgradsstudent

Kontakter

Om Advokatfirmaet Berngaard

Advokatfirmaet Berngaard
Beddingen 8
0250 Oslo

+47 22 94 18 00https://www.berngaard.no

Advokatfirmaet Berngaard ble grunnlagt i 2007, som en annerledes arbeidsplass i en konform bransje. Som et tydelig alternativ til det bestående. Det er vår historie, og det er vår fremtid.

Våre verdier er balanse, integritet og engasjement. Dette tror vi er oppskriften på bedre resultater; for Berngaard, for våre kunder og til slutt for hele samfunnet.

Berngaard er med andre ord, et verdidrevet advokatfirma. Ikke bare for å være annerledes, men fordi vi tror det lønner seg på sikt. Vi tror fremtidens advokater og største talenter er drevet av mer enn bare fag og penger.

Fra 1. september består Berngaard av 33 advokater og advokatfullmektiger, i tillegg til administrasjon og jusstudenter i faste deltidsstillinger.Følg pressemeldinger fra Advokatfirmaet Berngaard

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Advokatfirmaet Berngaard på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.