Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavns kjøretøy går nå på brukt frityrolje

Del

Bergen lufthavn Flesland har tilrettelagt for fossilfri frift og åpnet fredag nytt biodiesel-anlegg. Biodiesel brukes på flyplassens kjøretøy som et bidrag for å redusere klimagass-utslipp.

Her fylles den aller første bilen med biodiesel
Her fylles den aller første bilen med biodiesel

Den aller første bilen som ble fylt med bærekraftig biodiesel, var en "sweeper", altså en traktor vi bruker til kosting eller brøyting.

Bergen lufthavn har nå tilrettelagt for fossilfri drift, og anlegget for biodiesel kan brukes av hele lufthavnen. Det er viktig at et ikke kun blir Avinors biler som kjører på biodiesel, men at også våre samarbeidspartnere begynner med fossilfri kjøring.  

Vi  åpnet også en hurtigladestasjon for el-biler på samme sted slik at alle de elektriske kjøretøyene kan lades raskt. Avinor har en rekke elektriske biler og håper flere av våre partnere på flyplassen vil gå over til elektriske eller biodiesel-drevne biler. 

Avinors har som målsetting å være en drivkraft i arbeidet med luftfartens klima- og miljøutfordringer. Å  tilrettelegge for ansvarlig drift, er en del av vår samfunnsansvar.

Vi håper at anlegget fremover kan brukes for å promotere fossilfri drift og at bruken spres til alle aktørene på flyplassen. Målet er at alle kjøretøy, som kan, skal gå over til biodiesel. 

I fremtiden kan vi kanskje tilby enda flere typer drivstoff, men elektrisitet og biodiesel er det vi kjører med på dagens miljøvennlige kjøretøy.

Siden 2014 har Bergen lufthavn Flesland vært ACA-sertifisert, Airport Carbon Accreditation er en internasjonal klimasertifiseringsordning for flyplasser. Og i 2018 ble vi akkreditert på høyeste nivå, 3+ klimanøytral.

Bilder

Her fylles den aller første bilen med biodiesel
Her fylles den aller første bilen med biodiesel
Last ned bilde
Klar for vinteren med frityrolje på tanken
Klar for vinteren med frityrolje på tanken
Last ned bilde
Anne-Kathrine Torvund fra Klimapartnere og Aslak Sverdrup i Avinor var strålende fornøyde med  biodiesel-anlegget og lhurtigladeren  som gjør flyplassen klar for fossilfri drift!
Anne-Kathrine Torvund fra Klimapartnere og Aslak Sverdrup i Avinor var strålende fornøyde med biodiesel-anlegget og lhurtigladeren som gjør flyplassen klar for fossilfri drift!
Last ned bilde
Klimapartnere og ansatte på Bergen lufthavn innviet det nye anlegge
Klimapartnere og ansatte på Bergen lufthavn innviet det nye anlegge
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Bergen lufthavn Flesland

Bergen lufthavn Flesland
Bergen lufthavn Flesland
Flyplassvegen 555
5258 Bergen

+47 67 03 11 00https://avinor.no/konsern/flyplass/bergen

Avinor har ansvar for de 44 statlig eide lufthavnene og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Bergen lufthavn, Flesland er et sentralt trafikknutepunkt for Bergensregionen og Vestlandet, med over 6 millioner passasjerer årlig. Med omlag 70 direkteruter til inn- og utland sørger lufthavnen for at reiseglade Vestlendinger reiser ut i verden, og vi bidrar til vekst næringslivet i vår region. Etter mange års plassutfordringer åpner den nye flyterminalen 17. august 2017.

Følg saker fra Bergen lufthavn Flesland

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bergen lufthavn Flesland på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bergen lufthavn Flesland

Norwegian med fire nye ruter fra Bergen28.10.2019 13:08:14 CETPressemelding

Reisende fra Bergen har nå enda flere valgmuligheter. Norwegian starter fire nye direkteruter denne høsten, både innenlands og utenlands. Med ruter til Gdansk, Manchester, Tenerife og Palanga får reiselystne bergensere enda flere reisemål å velge mellom. - Vi er glade for å kunne tilby reiselystne nordmenn enda større valgfrihet. Så langt har de nye rutene blitt tatt godt imot, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian. - De nye rutetilbudet fra Bergen er variert og tilbyr alt fra storby til strandliv. Ruten til Manchester er kanskje spesielt gode nyheter for alle fotballfans som vil følge Solskjær og Manchester United, eller Liverpool-fans som kan reise 45 minutter fra flyplassen i Manchester vestover til Anfield, sier Thome Maursund. - Vi er veldig glade for at Norwegian satser på Bergen lufthavn. De nye rutene vil bli et fint tilskudd til direkteruteprogrammet fra Flesland, sier Helge Eidsnes, lufthavndirektør på Bergen lufthavn Flesland. - Jeg er sikker på

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom