Norske Kvinners Sanitetsforening

Beredskap er mer enn blålys

Del

-Beredskap og redning er mer enn blålys og skarpe situasjoner, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinner Sanitetsforening.

Hun er skuffet over at regjeringen fremdeles ikke ønsker å inkludere organisasjoner som bidrar i beredskaps- og redningsarbeid til å søke om penger fra potten til frivillige organisasjoner.

 -I dag dekkes våre utgifter til beredskapsarbeid med inntekter fra blant annet loddsalg. Regjeringen må se bredden av beredskapsressursene. Det handler også om det viktige arbeidet som gjøres i skyggene av blålyset og som bidrar til gode redningsforløp, understreker Herlofson.

 Med over 3000 beredskapsfrivillige i 135 kommuner supplerer vi den offentlige beredskapen med hus, mat, nærhet og omsorg. Av 33 beredskapsfrivillige i Målselv kunne 13 sanitetskvinner stille på under 15 minutter. Et godt eksempel på at lokalt engasjement bidrar til bedre samfunnssikkerhet og beredskap gir trygge lokalsamfunn. Det kan være flom, brann eller leteaksjoner så er sanitetskvinnene på plass med mat og hus og omsorg.  Både til rammede, pårørende og redningsmannskaper.

 Etter at pandemien traff Norge har sanitetskvinnene bistått som beredskapsvakter på helseinstitusjoner og koronateststasjoner, kjørt prøvesvar fra kommuner til sykehus, og levert mat og medisiner til personer i hjemmekarantene eller hjemmeisolering.

 -Sanitetskvinner stiller selvfølgelig opp gratis, og det skal vi gjøre også i fremtiden. Men opplæring og koordinering koster, og i dag dekkes det av egne midler. Loddsalg, fastelavnsris og loppemarked sikrer Norge en lokal beredskaps- og redningsressurs, fremholder generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

 I festtaler roses den norske frivillige beredskapen. Det er derfor skuffende at Regjeringenfortsatt i 2021 ikke er mer fremoverlent og er mer opptatt av at alle ressursene møtes i gode beredskaps- og redningsforløp.

 

Norske Kvinners Sanitetsforening  har vært en beredskapsorganisasjon siden 1896 og har samarbeidavtaler med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), Politidirektoratet og Helsedirektoratet.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norske Kvinners Sanitetsforening

Norske Kvinners Sanitetsforening
Norske Kvinners Sanitetsforening
Kirkegata 15
0153 Oslo

24 11 56 20http://www.sanitetskvinnene.no

Norske Kvinners Sanitetsforening (N.K.S.) er Norges største kvinneorganisasjon. Hovedsatsingsområdet er kvinners helse og livsvilkår. Organisasjonen bidrar med rundt 25 millioner kroner årlig til forskning innen kvinnehelse.

Følg pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norske Kvinners Sanitetsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norske Kvinners Sanitetsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom