Human-Etisk Forbund

Ber om avklaring i KRLE-saken

Del

Det er i dag et år siden avtalen mellom regjeringspartiene og KRF om et nytt religionsfag i skolen ble lansert. Human-Etisk Forbund ber regjeringen om å avklare veien videre for RLE- faget i skolen.

Kristin Mile,generalsekretær i Human-Etisk Forbund, ber om avklaring i KRLE-saken
Kristin Mile,generalsekretær i Human-Etisk Forbund, ber om avklaring i KRLE-saken

-          Det har vært usikkerhet rundt dette faget lenge. Først sto regjeringen hardt på å innføre KRLE med 55 prosent kristendom, deretter har KRF gitt signaler om at det ikke er så farlig med faget allikevel. Så har vi ikke hørt noen ting. Det er på tide med en avklaring, sier generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile.

Regjeringen har opprinnelig varslet at de skal komme tilbake til Stortinget med et forslag til Stortinget senest høsten 2015. Kristin Mile mener det er unødvendig å bruke så lang tid hvis planen uansett er å droppe faget.

-          Dersom det er slik at faget uansett ikke blir noe av er det ingen grunn til å holde skole-Norge på pinebenken. Regjeringen bør avklare om dette faget blir noe av i det hele tatt, sier Mile.

Det er ingen hemmelighet at Human-Etisk Forbund lenge har vært sterke motstandere av å innføre det omstridte KRLE-faget i skolen. Forrige uke tok organisasjonen kritikken helt opp til FN menneskerettighetsråd i samarbeid med den internasjonale humanistorganisasjonen.

-          Når staten varsler at den vil endre religionsfaget for å systematisk favorisere en religion er det klart at det kan tolkes som et klart tilbakeskritt. Det er helt naturlig for oss å ta opp dette også på internasjonale arenaer, sier Mile.

Mile peker videre på at det internasjonale samfunnet ofte har vært bedre enn norske myndigheter til å tenke prinsipielt rundt trosfrihet.

-          Vi så det ikke minst i den forrige KRL-saken når den europeiske menneskerettighetsdomstolen dømte Norge for brudd på menneskerettighetene. Noen ganger kan det være lurt å løfte blikket og tørre å diskutere prinsipielt, avslutter Mile. 

Kontakter

Bilder

Kristin Mile,generalsekretær i Human-Etisk Forbund, ber om avklaring i KRLE-saken
Kristin Mile,generalsekretær i Human-Etisk Forbund, ber om avklaring i KRLE-saken
Last ned bilde

Om Human-Etisk Forbund

Human-Etisk Forbund
Brugata 19
0186 Oslo

+47 23 15 60 00http://www.human.no

Human-Etisk Forbund er et humanistisk livssynssamfunn med over 94.000 medlemmer. Forbundet jobber for en sekulær stat og et mangfoldig samfunn basert på respekt for menneskerettighetene.

Følg saker fra Human-Etisk Forbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Human-Etisk Forbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Human-Etisk Forbund