Nærings- og fiskeridepartementet

Ber Mattilsynet vente med dispensasjoner

Del

Fiskeri-og sjømatministeren ber Mattilsynet vente med å gi flere dispensasjoner fra fiskekvalitetsforskriften, i påvente av en mulig innstramming i retningslinjene.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

– Vi vurderer nå om retningslinjene for dispensasjoner skal strammes ytterligere inn. I lys av dette har jeg bedt Mattilsynet om å vente med å behandle flere dispensasjonssøknader, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

– Ekstraordinær situasjon

Ifølge fiskekvalitetsforskriften må produksjonsfisk sorteres, og feilene rettes, før den fraktes ut fra Norge. Produksjonsfisk er fisk med synlige sår eller misdannelser.

Som følge av koronasituasjonen har enkelte selskaper hatt problemer med å håndtere fisken innenlands. Mattilsynet har derfor gitt noen selskaper dispensasjon fra fiskekvalitetsforskriften.

–Regjeringens politikk ligger fast. Dette er ingen endring. Vi vil fortsette en restriktiv linje når det gjelder håndtering av produksjonsfisk, av hensyn til norsk sjømats omdømme. Men dette er en ekstraordinær situasjon, som krever ekstraordinære tiltak, sier Ingebrigtsen.

Løsninger på tvers

Dispensasjonene som er innvilget, er gitt for en kort tidsperiode. Ingebrigtsen oppfordrer næringen til å prøve å finne løsninger på tvers.

- Jeg forventer nå at næringen gjør nødvendige tiltak, og at aktørene samarbeider om å finne løsninger slik at fisken kan rettes i Norge. Ingen må utnytte situasjonen, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Bilder

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom